finances

Govern utilitzarà les reserves d'Andorra Telecom si és necessari

Govern utilitzarà les reserves d'Andorra Telecom si és necessariSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern utilitzarà els dividends i les reserves d'Andorra Telecom si és necessari. Així ho va afirmar el ministre Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d'ahir al vespre en resposta a la petició del PS de fer servir els 125 milions de la parapública per pagar part dels salaris dels treballadors si es realitzés un ERTO. "Les reserves de la parapública són un element a tenir en compte, però des del Govern no l'hem volgut fer servir en aquesta primera fase", va explicar. I va especificar que "és evident que si aquest fons acaba sent necessari, l'Executiu l'activarà". Així, va recordar que els dividends d'Andorra Telecom ja s'utilitzaven poder dur a terme polítiques educatives, socials, sanitàries, i "si es requereix tocar aquests diners i fins i tot les reserves de la parapública, ho farem". Tanmateix, el ministre va puntualitzar que per saber si s'acabarà fent servir i quina quantitat s'invertiria "hem d'esperar a veure com evoluciona l'emergència sanitària i com s'articula la segona fase de les mesures".

Quant a les sol·licituds rebudes al registre de treball per aquells treballadors acomiadats durant la pandèmia, Jover va manifestar que s'està estabilitzant el nombre de persones i fins ahir al vespre hi havia 279 persones inscrites, de les quals 69 tenien un contracte indefinit i 210 una data de finalització o de temporada. "Des del departament de treball estan fent una anàlisi exhaustiva i contactant les persones apuntades per saber per què s'ha produït l'acomiadament i quina mena d'acompanyament els podria donar resposta", va dir.

En aquest sentit, Jover va exposar que estan revisant el reglament de la prestació per desocupació involuntària per intentar flexibilitzar l’accés en aquells casos que ho requereixin.

tracking