Pandèmia mundial

Fer pinya a les xarxes

El confinament està traient la part més solidària dels professionals, que decideixen oferir activitats a les xarxes. El compte ‘emquedoacasa.com’ les recull totes.

Fer pinya a les xarxes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si es pot extreure una lectura positiva del coronavirus és que està servint per fer comunitat. Moltes empreses i professionals independents han aprofitat per apropar-se a la població i fer pinya per lluitar contra l’avorriment i el sedentarisme que van lligats al confinament. De fet, va ser així com va néixer el compte d’Instagram emquedoacasa.andorra, una plataforma on s’ofereixen diverses activitats per fer més amens aquests dies, sobretot tenint en compte que la situació es pot allargar dos mesos.

Els cervells rere la iniciativa són Fernando Blanco i Kim Capel, que es dediquen a les xarxes socials i al posicionament SEO. Els creadors del projecte van decidir aportar un granet de sorra a la societat amb un objectiu molt concret: “Tenir entretinguda la gent.” “Vam veure que hi havia molta gent interessada a oferir serveis gratuïts i vam creure oportú crear un portal gratuït perquè la gent es pugui trobar amb aquestes empreses petites i grans”, indicava Blanco. I és que des que la van crear dijous passat, no han parat d’ampliar l’oferta de contingut. “La pàgina va començar a créixer i ara farem canvis: no només oferirem vídeos d'activitats sinó posts de psicologia, receptes que no només estiguin en vídeo i desenvoluparem la part de serveis”, continuava. Respecte al funcionament, els dos professionals apuntaven que tot es tramita a través d’una pàgina web on hi ha l’agenda del dia i s’indica on s’ha de redirigir l’usuari per seguir les classes. Tot i això, la feina de difusió la fan a través d’Instagram i Facebook: “Ara volem pagar publicitat perquè tingui més ressò” explicava Blanco, que es mostrava satisfet de la rebuda per part de la població.

“Al principi tiràvem de contactes però ara s’ha revertit la situació i la gent es posa en contacte amb nosaltres per oferir serveis.” Pel que fa a les peticions més habituals dels usuaris, Capel va detallar que “el que més preocupa és què fer amb els nens i costa trobar gent que pugui entretenir-los. Per sort el col·legi de psicòlegs ens prepara documents per saber com afrontar el dia amb els més petits”.

EL PS PROPOSA CREAR UNA CÈDULA PER INFORMAR ELS AUTÒNOMS SOBRE LES AJUDES ESTATALS

El partit Socialdemòcrata proposa crear una cèdula per contactar i informar els autònoms sobre les ajudes del Govern per fer front a la crisi del coronavirus. Així ho van indicar ahir en un comunicat en el qual apunten que tot i valorar positivament les mesures empreses per l’Executiu per ajudar els autònoms i les petites empreses, consideren que cal un esforç perquè tots els empresaris entenguin les seves possibilitats i fer els tràmits pertinents per accedir-hi. "Les mesures estan molt bé però són tècniques i molt difícils d’entendre per la gent que no és empresària, sinó obrers per compte propi" va explicar el conseller general, Jordi Font. Tanmateix, van reiterar que tot i haver trobat solucions i maneres d’aprovar pagaments a base de crèdits, "el Govern no ha posat sobre la taula ni un cèntim", i per aquest motiu demanen destinar els 125 milions de liquiditat d’Andorra Telecom per pagar part dels salaris i evitar un trencament.

tracking