PANDÈMIA MUNDIAL

Espanya registra 838 morts en 24 hores mentre baixa la xifra de contagis pel virus

El govern espanyol aprova un permís retribuït recuperable per als treballadors no essencials

Espanya registra 838 morts en 24 hores mentre baixa la xifra de contagis pel virus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra de morts a Espanya per la Covid-19 continua augmentant. En les últimes 24 hores s’ha arribat al pic de 838 morts per la pandèmia, la xifra més alta fins ara. En total, ja són 6.528 les defuncions provocades pel virus des que el ministeri de Sanitat va començar a registrar-ne el nombre. Els casos confirmats són 78.797, 6.549 més que ahir. Els que han requerit ingrés a la UCI són 4.907 i els curats, 14.709, segons les últimes xifres ofertes pel ministeri de Sanitat ahir al matí.

Tot i que les defuncions han augmentat, ho han fet només en vuit persones, un increment menor del registrat ahir, que va incrementar-se en 63 persones. També s’ha frenat la velocitat en l’augment dels contagis. Des de dijous fins ahir, els nous infectats han crescut en 7.871, de dijous al divendres, en 8.189; entre divendres i dissabte i ahir l’augment ha estat de 6.549 més positius. Cal assenyalar que Madrid està confirmant pacients sense fer el test.

El govern espanyol va fer un pas més ahir per arraconar el coronavirus en aprovar un permís retribuït recuperable per a tots aquells treballadors no essencials que, des d’avui i fins al 9 d’abril, no podran anar als llocs de feina i hauran de confinar-se com la resta de la població. Ho va fer a través d’un reial decret en el qual crea aquesta nova figura en l’ordenament jurídic espanyol, segons la qual els professionals de les activitats no essencials que queden paralitzades a partir d’avui seran retribuïts igualment, però hauran de recuperar les hores d’aquests vuit dies quan tornin als seus treballs i abans del 31 de desembre.

D’aquesta manera, queden exclosos aquells assalariats sotmesos a expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), els que es trobin de baixa per incapacitat o per permisos de maternitat o paternitat, i els que poden fer treball de forma telemàtica. La intenció de l’executiu és, segons va destacar la portaveu del govern, María Jesús Montero, de reduir la mobilitat general per assimilar-la a la que es va produint durant els caps de setmana des que es va decretar l’estat d’alarma el 14 de març passat.

Malgrat que encara no s’ha publicat el decret al BOE amb els sectors els quals afectarà, els esborranys als que han tingut accés mitjans de comunicació espanyols exceptuen les activitats ja considerades essencials en la declaració d’estat d’alarma com són sanitaris, forces i cossos de seguretat, el sector agroalimentari o el transport de mercaderies.

tracking