Pandèmia mundial

Una boda virtual

El mossèn de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, obre la porta a poder celebrar casaments de forma telemàtica si la problemàtica i les restriccions que s’han decretat per la pandèmia del coronavirus persisteixen durant més temps.

Una boda virtualARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus ha obligat a canviar moltes situacions de la vida diària. I la celebració de les bodes no n’és pas una excepció. Les mesures excepcionals de confinament i de no-aglomeració de persones per evitar que la malaltia es continuï escampant en són les principals causes. Tanmateix, el mossèn de la parròquia de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, va obrir la porta a la celebració de manera telemàtica d’aquest acte litúrgic. Cal recordar també que Chisvert ja va ser un dels pioners a l’hora de retransmetre misses a través d’internet per als feligresos lauredians.

Tot i que el mossèn va indicar que aquest mes no hi havia previst cap compromís, també va apuntar que “cal estar molt pendents de la situació perquè canvia cada dia i això sembla que va per llarg”. Així, va exposar que durant la quaresma no es fan iniciacions cristianes, “es fa per pasqua”. Tanmateix, va afirmar que les misses de Setmana Santa es realitzaran igual però “a porta tancada. Les esglésies estaran obertes i els feligresos podran veure les cerimònies per internet”.

Les altres institucions amb capacitat legal per poder fer unions matrimonials són els comuns. Aquí la situació que es presenta entorn de la possibilitat de celebrar casoris varia lleugerament en funció de cada parròquia. Tanmateix, hi ha una coincidència en tots que és que, si s’ha de fer, que sigui amb poca gent.

En aquest sentit, fonts properes a la corporació de la capital van explicar que “si és una qüestió de vida o mort, es podria celebrar la boda amb només els nuvis, els testimonis i prenent totes les mesures de seguretat” però recomanen posposar-les fins al final de la pandèmia, com havien fet en dos casos. Una situació similar és la d’Escaldes, on des del comú van dir que “si arribés el cas que s’hagués de fer sí o sí, estudiaríem la possibilitat de fer-la de manera virtual o amb presència reduïda”. Quant a les corporacions de Sant Julià, Encamp, la Massana i Canillo van coincidir a explicar que eren partidaris que no se celebressin enllaços i que s’estava recomanant que les poques que hi havia previstes per als mesos vinents, també quedessin ajornades.

tracking