Pandèmia mundial

Multen un home de Sant Julià que anava a Barcelona a veure la parella

Els mossos d’esquadra el van enxampar a l’N-260 i va declarar que havia anat per pistes forestals

Multen un home de Sant Julià que anava a Barcelona a veure la parellaDIARI D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van multar ahir un home de 37 anys de nacionaltiat andorrana i veí de Sant Julià de Lòria. L’home va ser enxampat a Espanya a l’N-260 a l’alçada d’Estamariu, passat la Seu d’Urgell, mentre circulava amb el seu vehicle direcció a Barcelona per trobar-se amb la seva parella. L’individu, tal com va informar el cos de seguretat català, no va creuar la frontera per la via habitual, sinó que va passar fins a territori espanyol per pistes forestals. Els mossos van procedir a sancionar-lo per haver infringit l’estat d’alarma que sí que està vigent al país veí i el van retornar fins al Principat. Els països veïns són els responsables de la mobilitat transfronterera i, en aquest cas, els mossos van advertir que si se seguia amb aquestes pràctiques, es podrien fer actuacions específiques.

El cas d’incivisme es va sumar al d’altres persones que no segueixen el confinament malgrat les recomanacions de les autoritats. Davant de les actuacions d’alguns ciutadans, el Govern va demanar de nou responsabilitat i va advertir que si no es compleixen les recomanacions de confinament de l’Executiu per evitar la propagació i el contagi massiu del coronavirus es prendran mesures urgents i es passarà a sancionar les persones que surtin al carrer sense un motiu justificat.

Així de taxatiu va ser el ministre Eric Jover durant la roda de premsa d’ahir al vespre davant les actituds incíviques de gent a peu i en bicicleta passejant per la muntanya que es van veure durant tot el dia d’ahir. “És una imprudència fer aquest tipus d’activitats en el moment en què ens trobem. Fer exercici a l’aire lliure pot suposar un increment en el risc de lesions i això pot tensionar encara més la sanitat, que està per altres coses més importants”, va apuntar Jover que, preguntat per si multarien les persones que es van enxampar fent activitats de lleure a l’aire lliure, va advertir que seria una possibilitat si es continua sense respectar les recomanacions de l’Executiu: “Si la gent continua portant a terme aquestes actituds incíviques, ens veurem obligats a activar l’estat d’alarma i sancionar-les”, va cloure.

En la mateixa línia, el cap del Govern, Xavier Espot, es va manifestar a través de les xarxes socials i va posar en relleu que es van reforçar els controls policials per tal de “minimitzar els comportaments irresponsables”.

Seguint el fil, el ministre Benaze, també va mostrar el seu rebuig davant d’aquestes pràctiques, que va titllar d’“irresponsables” i va demanar tenir consciència del desastre que suposaria col·lapsar el servei d’Urgències enmig d’un estat d’alarma generalitzat com l’actual. A més, va denunciar un increment en l’abandonament dels animals domèstics, va destacar que “els gossos i els gats no poden transmetre el virus” i va recordar que “qui no els pugui passejar, té a disposició una xarxa de voluntaris que, amb totes les precaucions possibles, ofereixen el servei de treure’ls”.

Així doncs, el clam de l’Executiu és de ser conscients davant l’excepcionalitat de la situació sanitària que viu el país arran de coronavirus. S’ha d’evitar al màxim la mobilitat social per reduir les possibilitat de propagació i contagi. Si no, el Govern emprendrà accions més estrictes com la llei de mesures urgents que es va aprovar a principis de setmana al Consell General i que va aconseguir el suport de tots els grups parlamentaris.

tracking