Comerç

Les vendes de tabac cauen un 80% per la manca de turistes

Les vendes de tabac cauen un 80% per la manca de turistesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants de tabac registren una caiguda de les vendes d’un 80% per la manca de turistes arran de les mesures preventives decretades pels diferents Estats veïns per la pandèmia del coronavirus. Així ho va afirmar al Diari el president de l’Associació de Comerciants de Tabac, Raúl Calvo, qui també va puntualitzar que el decret de l’Executiu en el qual es prohibia la venda d’aquest producte a persones no residents va ser un dels pilars de la davallada de vendes. “Tot i que només va estar actiu durant una setmana, la seva aplicació ens va donar un bon cop, no podíem vendre ni als treballadors transfronterers. I el fet que els comerços haguessin d’apuntar el nom de les persones que anaven a comprar va provocar que molts consumidors s’abstinguessin d’adquirir el producte”, va apuntar Calvo.

El president també va fer esment a la disminució d’ingressos que va causar l’entrada en vigor l’octubre passat de la llei del preu mínim dels productes de tabac. “Ja vam rebre un fort cop amb l’arribada de llei i la pujada de tots de preus, i si hi sumem la situació actual, ho hem perdut quasi tot.” Tanmateix, Calvo va manifestar que el fet que també es permeti vendre cigarretes electròniques als centres comercials que ja es trobaven oberts, no els tornarà a suposar una davallada de vendes. “Tenim unes vendes tan baixes que no crec que tingui una gran afectació la comercialització d’aquest producte, ja que el nostre problema actual és que només venen al client local i aquest ha deixat de comprar cartons, només adquireix el paquet de tabac”, va argumentar.

D’altra banda, Calvo va indicar que des de l’associació entenen la situació per la qual passa el Govern i que “és difícil dibuixar una línia que delimita quins productes s’han de vendre i quins no”. I va afegir que la intenció de l’executiu és “buscar la fórmula per oferir a la població una bona qualitat de vida mentre duri l’emergència sanitària”.

tracking