Pandèmia mundial

Registrats 1.674 temporers que volen tornar a casa

Govern té registrats 1.674 temporers que volen tornar a casa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern té registrats un total de 1.674 temporers que necessiten ajuda per poder tornar a casa. Així ho va confirmar el ministre Portaveu, Eric jover, que va apuntar que la quantitat de treballadors extracomunitaris “és inferior que la que tenim comptabilitzada, ja que n’hi ha que ja han pogut marxar al seu país i altres que no tenen dificultats i segueixen amb els seus plans”.

Així, va explicar que des de l’Executiu segueixen treballant activament amb altres països per poder gestionar la tornada com més aviat millor. I va posar en relleu l’amplitud del col·lectiu argentí, que per la situació que es viu al país d’origen “hem hagut de cancel·lar els tres vols que teníem programats”. Tanmateix, va exposar que el Govern ha “garantit la vigència dels permisos de residència, la cobertura sanitària i la protecció i l’allotjament del col·lectiu de temporers” i que “treballen amb els comuns i les empreses que els van contractar amb la voluntat d’acompanyar-los en el que els faci falta”. En aquest sentit, el comú de la Massana va informar que una trentena de temporers de Vallnord-Pal Arinsal, s’allotjaran al complex Ribasol Park, en principi fins que puguin marxar al seu país.

Jover també va fer referència al fet que “ja hem repatriat un total de 35 nacionals i residents que es trobaven del Principat”. I va matisar que tenen comptabilitzades vuit persones més que ja tenen els bitllets per tornar i vuit més amb les quals “treballem per trobar la millor manera per repatriar-los”.

D’altra banda, el ministre va manifestar que fins ahir al vespre es van inscriure 647 empreses o autònoms al programa de crèdits tous i que “la setmana que ve començarem a fer les primeres resolucions i podrem donar dades més globals”. Finalment, Jover va indicar que 268 persones s’han apuntat al registre d’acomiadament, i va assenyalar que 199 tenien un contracte de temporada o associat a un termini concret.

tracking