x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Govern agafarà reserves d'Andorra Telecom "si és necessari" per fer front a la crisi

El ministre Jover assegura que s'activarien els dividends i els fons si cal cobrir una segona fase d'ajuts
El ministre Jover treballant al despatx amb mesures de protecció

Govern usarà reserves d'Andorra Telecom "si és necessari"

El ministre Jover treballant al despatx amb mesures de protecció

SFGA
Actualitzada 29/03/2020 a les 22:50
El ministre portaveu, Eric Jover, ha manifestat que fer servir els fons d'Andorra Telecom és un element que està sobre la taula de l'executiu i que no s'ha volgut tenir en compte per a la primera fase d'injecció de diners per afrontar la crisi per la pandèmia però que "si és necessari el Govern activarà les reserves" com ja s'ha fet en altres ocasions amb els dividends per cobrir despeses socials. La resposta del ministre arriba després de la proposta del PS per fer servir els fons de la companyia telefònica i Jover ha remarcat que no es pot parlar de l'import que es podria agafar perquè primer s'ha de veure com evoluciona la crisi i com s'articula la segona fase de mesures si és que fa falta desenvolupar-la.
Jover ha actualitzat les dades del fons de solidaritat que suma 112.110 euros i ha agraït l'aportació de 3.000 euros de l'associació d'empreses de lampisteria i electricitat i de totes les persones que hi han col·laborat. Els fons per ajudar a costejar despeses sanitàries i per atendre els col·lectius sensibles augmenten també amb l'enviament de 14.823 sms al telèfon 828 amb el missatge 'ajuda' que permet sumar ja 29.646 euros.

Les xifres de peticions de crèdits tous d'empreses i autònoms se situen avui diumenge en 696 sol·licituds i al Registre de Treball s'han inscrit 279 persones acomiadades, de les quals 69 tenien contractes indefinits que han estat finalitzats des de l'inici de l'emergència sanitària per l'epidèmia del coronavirus.
El ministre ha insistit en la necessitat de respectar les restriccions de mobilitat imposades per evitar la propagació del virus i ha recalcat que "tots hem vist actituds incíviques" de gent que fa activitats a la muntanya i a l'exterior, amb el risc que comporta de poder necessitar recursos sanitaris, alhora que ha destacat que "la gran majoria dels ciutadans estan seguint el confinament" i ajudant amb el seu comportament a frenar l'expansió i els efectes de la Covid-19. Eric Jover ha comentat que el Col·legi de Psicòlegs ha rebut 73 consultes al servei que ha activat per atendre persones amb problemes motivats per l'aïllament. El motiu de les consultes ha estat estats d'angoixa i estrès pel confinament, de pacients que ja seguien tractaments amb psicòlegs o psiquiatres, de pares amb infants i de familiars d'afectats per coronavirus o de difunts que han mort en altres països i que se'ls fa molt díficil viure el dol aquí tancats, ha detallat el ministre, que ha indicat que els psicòlegs fan una o dues trucades de seguiment per comprovar l'evolució de la persona que requereix els serveis i donar-los acompanyaments.
  • #2 Sucarrim
    (29/03/20 23:27)

    Topall de 1300 €, res de percentatges.

    Respondre
  • #1 Si
    (29/03/20 21:49)

    Per pagar el sou dels politicutxos?

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts