Pandèmia mudial

Espanya registra 832 morts en 24 hores, la xifra més alta des de l'inici del virus

El govern espanyol paralitza les activitats dels treballadors no essencials fins al nou d’abril

Espanya registra 832 morts en 24 hores, la xifra més alta des de l'inici del virus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries espanyoles van registrar ahir la xifra més alta de defuncions en un sol dia des del començament de la pandèmia del coronavirus, 832, elevant el nombre total de morts a 5.960. A l’hora, el nombre de contagis també va augmentar i es van comptabilitzar un total de 72.248 casos positius, un 13% més que els registrats divendres. Tanmateix, la bona notícia resideix que el nombre de pacients curats ascendeix a 12.285, davant dels 9.357 de divendres.

Davant l’augment dels positius i les defuncions, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que l’executiu paralitzarà l’activitat dels treballadors dels serveis no essencials a partir de demà i fins al nou d’abril. Durant una roda de premsa a la Moncloa, Sánchez va explicar que avui s’aprovarà la mesura en un Consell de Ministres extraordinari, el qual considera "excepcional" i "de gran duresa". A més, l’executiu espanyol també aprovarà que tots els treballadors puguin gaudir d’un permís retribuït per rebre el seu salari, tot i que quan se superi la crisi, els treballadors hauran de recuperar les hores progressivament. Segons Sánchez, qui va recordar que el període inclou la Setmana Santa, la mesura l’avalen els experts i permetrà reduir "encara més" la mobilitat de la població.

D’altra banda, el nombre de contagiats per coronavirus a Europa ronda els 300.000 i ja supera les 18.000 morts, segons les últimes dades publicades ahir pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC). En xifres absolutes, es registren 298.461 positius i 18.372 defuncions. Itàlia amb 86.498 casos i Espanya són els dos països europeus més afectats per la pandèmia. Alemanya és el tercer amb més positius, un total de 48.582. La segueixen França, amb 32.964, el Regne Unit, 14.543 i els Països Baixos, amb 8.603 positius.

A més, la crisi per la pandèmia de la Covid-19 amenaça d’agreujar les desigualtats entre el nord i el sud d’Europa. La capacitat econòmica per respondre a la pandèmia és molt divergent entre els estats europeus i, amb el coronavirus colpejant amb més força els estat del sud, la bretxa entre el nord i sud es pot fer encara més gran. Davant la crisi, els principals governs europeus estan mobilitzant recursos que equivalen al voltant del 20% del seu PIB. Els diners invertits van destinats a garantir la liquiditat de les empreses per evitar fallides i acomiadaments, així com el sistema sanitari i els autònoms.

tracking