Pandèmia mundial

Veure's a través d'una pantalla

Les noves plataformes, a través d’internet, estan ajudant a contactar amb amics i familiars que aquests dies viuen separats. Les videotrucades són una de les coses més recurrents. I Andorra Telecom, per mantenir la seva qualitat del servei, ha ampliat la xarxa.

Veure's a través d'una pantallaMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L‘ús de les noves tecnologies, que ens permeten poder parlar i veure’ns encara que sigui a través d’una pantalla, és una de les coses més recurrents aquests dies. Hi ha moltes famílies que en el període de confinament estan vivint separats per diversos motius. I no poder estar a prop ha fet que l’ús d’internet s’hagi disparat. Per aquest motiu, des d’Andorra Telecom, fa uns dies van decidir ampliar al doble l’estructura de la xarxa d’internet. Així, el portaveu de la companyia, Carles Casadevall, va explicar al Diari que la connexió està garantida durant aquest període i que en cas de necessitat es podria ampliar encara més la xarxa. Tot i això, per motius de seguretat, en les instal·lacions de la fibra només s’està procedint a les que necessiten connectar el router i no la instal·lació del cablejat, per motius de seguretat dels treballadors i les famílies.

Cadascú ho viu diferent. Hi ha qui té els fills a Espanya i s’han de dir cada dia bona nit per WhatsApp, com la Núria i l’Antoni, dues famílies que per motius laborals s’han quedat al país. La Núria, que en aquests moments fa teletreball, explica que té els fills amb els avis al Pallars, i amb una mica de preocupació assegura que fins d’aquí a un mes potser no els podrà tornar a veure en persona. Igual que l’Antoni, que té els fills a Reus, el qual és conscient que estan bé però diu que no és el mateix que poder-los abraçar.

N’hi ha, però, que l’internet el fan servir més per jugar o connectar-se amb els amics per explicar-se les vivències. Com l’Adrià i la Júlia, dos amics que expliquen que es connecten a aplicacions com el House Party, on poden jugar amb moltes persones al mateix temps.

Altres, però, viuen lluny de casa. Com el Sebas, que és de l’Uruguai i l’Anna, de Portugal. Els dos asseguren que estan acostumats a parlar amb els seus familiars a través de videotrucades. Ara, però, l’ús s’ha intensificat i expliquen la seva inquietud de no poder anar als seus països per motius de fronteres. El pare de l’Anna, per exemple, pateix una malaltia crònica i li preocupa que pugui agafar la Covid-19 i no pugui retornar a Portugal per veure’l. D’aquesta manera, el que fa és trucar més constantment i conèixer el seu estat. El Sebas diu que és al revés, que la seva família està preocupada perquè està sol, i que les trucades ajuden a calmar la situació. Sigui com sigui, la sort de la majoria de gent és que amb rapidesa es pot comunicar, amb vídeo o trucada, i en aquests moments això pot ajudar a tenir certa tranquil·litat.

tracking