Salut reforçarà el servei a l'UCI amb 35 experts de Cuba

La setmana que ve arribaran professionals sanitaris amb experiència en ventilació mecànica, medicina interna, anestesiologia i cures intensives

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, ha explicat avui que al voltant de 35 professionals sanitaris de Cuba arribaran al país a principis de la setmana que ve per reforçar el servei a la Unitat de Cures Intensives de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. El titular de Salut ha detallat que la preocupació actual durant la crisi sanitària és que l'UCI no es col·lapsi i ha explicat que es tracten de professionals amb experiència en ventilació mecànica, medicina interna, anestesiologia i en cures intensives. Així mateix, MartínezBenazetha comentat que el SAAS està desenvolupant els protocols d'acollida, per tal que una vegada arribin els sanitaris cubans puguin explicar-los la metodologia que es fa servir a l'hospital i establir els equips de treball. Així mateix, el titular de Salut també ha volgut agrair al govern cubà la bona relació diplomàtica que manté amb Andorra.

L'hospital de Foix, a disposició

El ministre també ha destacat que el govern francès ha posat en disposició del ministeri l'hospital de Foix amb l'objectiu de dotar de més recursos per ajudar el Principat en cas d'un col·lapse a l'UCI i utilitzar els equips del centre per traslladar malalts fins allà. Martínez Benazet ha agraït el gest de l'executiu francès, però ha assegurat que, ara per ara, "estem lluny d'aquesta situació".

tracking