x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Finances

El Govern emet bons per un import de 125 milions d'euros

La data límit de sol·licitud de subscripció per part dels inversors serà el proper 6 d’abril
Actualitzada 28/03/2020 a les 07:07
El Govern emetrà deute públic per un valor de més de 100 milions d’euros. Ho farà a través de bons de l’estat que es podran adquirir a partir de la primera setmana d’abril. Així ho va confirmar l’Executiu a través d’un comunicat en què es detalla que dimecres passat “es va aprovar, a proposta del ministre de Finances, Eric Jover, una emissió de deute públic del Principat d’Andorra en la modalitat de bons”.
L’emissió de deute serà per un import de 125.000.000 d’euros i s’empararà en el cinquè programa que porta a terme l’Executiu. “Els quatre programes d’emissió de deute públic han tingut, igual que totes les anteriors emissions portades a terme prèviament, una acollida molt bona entre els inversors”, va destacar el ministre Jover, que va avançar que aquesta emissió neix amb l’objectiu de refinançar “una emissió anterior del mateix volum”.

Les condicions que va estipular el Govern és que s’emetran un total de 125.000 títols, a un tipus d’interès anual fix del 0.75%. Els bons seran a 24 mesos i hi haurà dues dates de pagament d’interessos, el 14 d’abril del 2021 i el mateix dia del 2022.
El decret de l’emissió entrarà en vigor a partir del pròxim 14 d’abril, però “la data límit per formalitzar les sol·licituds de subscripció per part dels inversors elegibles serà el 6 d’abril abans de les deu del matí”. Així doncs, queden nou dies perquè els inversors que vulguin comprar deute de l’Executiu, formalitzin les seves sol·licituds a les entitats bancàries emissores.

La subhasta per part del Govern es farà efectiva el 8 d’abril i la liquidació de la subscripció, el 14 del mes vinent. La data de venciment dels bons serà el mateix dia 14, però del 2022.
L’última emissió que va aprovar l’Executiu va ser a finals de novembre de l’any passat, en el marc del quart programa d’emissió de deute públic. En aquell moment també es va pactar que fos per un import de 150 milions d’euros. La diferència amb aquest cinquè programa del mes vinent és que els bons tenien un tipus d’interès del 0,90%, mentre que aquests són del 0,75%.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts