x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Govern rep 504 sol·licituds per accedir als crèdits tous

El ministre Eric Jover ha detallat que la reducció dels sous d'alts càrrecs públics és una mesura "que està sobre la taula"
El ministre Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest vespre

Govern rep 504 sol·licituds pels crèdits tous

El ministre Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest vespre

SFGA/CEsteve
Actualitzada 27/03/2020 a les 21:55
El Govern ha rebut 504 sol·licituds d'empreses i autònoms per accedir als crèdits tous durant el tercer dia de posada en funcionament de la mesura. Així ho ha detallat aquest vespre el ministre portaveu, Eric Jover, qui també ha destacat que la quantitat total d'aquestes demandes podria augmentar als 100 milions d'euros. En aquest sentit, Jover ha subratllat que les sol·licituds estan en fase d'anàlisi per part de la comissió tècnica amb l'objectiu d'estudiar si l'import sol·licitat s'adequa a les despeses i si el professional no té la tresoreria suficient per fer-se càrrec, ja que "una cosa és la quantitat sol·licitada per les empreses i una altra la que atorgui el Govern". El portaveu ha remarcat que les sol·licituds fetes per rebre els crèdits "demostra la implicació de les empreses per mantenir els sous" i que el personal dels ministeris d'Economia i Finances treballaran durant el cap de setmana per analitzar cada una de les demandes.
Eric Jover també ha respost a la demanda que Units pel Progés d'Andorra (UPA) va fer en relació a que la llei òmnibus incorporés que els càrrecs polítics i de confiança es rebaixessin el sou al salari mínim. El ministre ha remarcat que la proposta és fàcil fer-la des d'una "formació que no té càrrecs electes", però ha reconegut que la mesura de reduir una part del sou dels alts càrrecs públics és un element que "està sobre la taula". Tot i així, el portaveu del Govern ha subratllat que l'impacte que tindria aquesta mesura econòmica seria "molt reduït" i ha destacat la feina que tots ells estan realitzant durant aquesta emergència sanitària. 


Cigarretes electròniques i papereria

El Govern ha aprovat modificacions en dos dels decrets actuals, les quals entraran en vigor les properes hores. El ministre Jover ha anunciat que l'executiu permetrà que els establiments que estan oberts podran vendre material de papereria i cigarretes electròniques, però ha matisat que les botigues especialitzades en algun d'aquests dos àmbits hauran de seguir tancades perquè l'objectiu "no és la justícia econòmica, sinó la sanitària" i perquè cal seguir amb les mesures actuals de reducció de mobilitat. L'executiu també ha aprovat que les farmàcies puguin dispensar mascaretes quirúrgiques i proveir d'aquestes proteccions a la població de risc, els pacients amb casos positius o a les persones que són sospitoses de tenir Covid-19 que així ho sol·licitin. L'establiment tindrà un registre on haurà d'anotar el nom del receptor i la quantitat de mascaretes entregades i el ministre ha demanat a la ciutadania que hi accedeixi de manera ordenada i ha destacat que, en cas que una farmàcia es quedi sense abastiment, el Govern assegurarà que l'endemà tingui noves unitats.
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts