Pandèmia mundial

Demanda de crèdits per un valor de 50 milions d'euros

Demanda de crèdits per un valor de 50 milions d'euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern havia rebut fins ahir al vespre 218 sol·licituds per un valor d’uns 50 milions d’euros per accedir als crèdits tous destinats a empresaris i autònoms colpejats per la crisi sanitària de la Covid-19. Ho va explicar el ministre de Finances, Eric Jover, que va afegir que “ara s’estan analitzant” perquè en puguin gaudir al més aviat possible. Qüestionat per si està previst ampliar els 130 milions en previsió que s’exhaureixin, Jover va indicar que “en funció del ritme d’entrada de sol·licituds que tinguem ho valorarem”.

El ministre també va explicar que hi ha 206 persones acomiadades apuntades al registre de treball. N’hi ha 152 que tenien contractes de durada determinada i 54 amb contractes indefinits. “Contactarem amb totes i veurem com podem ajudar-les”, va dir el portaveu del Govern.

D’altra banda, va anunciar que la policia va obrir ahir una acta a una oficina on hi havia persones fent feines no autoritzades pels decrets de l’executiu. També va explicar que el número 188, el telèfon d’informació respecte a la Covid-19, va rebre ahir 1.104 trucades, 233 relacionades amb consultes sobre treball. Els usuaris van lamentar que no podien contactar amb el 180, el número destinat a les empreses, que ahir va rebre 470 trucades. Jover va indicar que aquesta línia es reforçarà a partir d’avui. Per últim, va assenyalar que el fons solidari de donatius va rebre ahir 10.000 euros d’Unicef Andorra.

Preguntat per si s’havia detectat ahir un major moviment de persones al carrer que altres dies, Jover va informar que quant a les fronteres s’havia reduït un 88% a la del Runer i un 96% a la del Baladrà respecte a l’any passat. Tot i això, va advertir que si es detecta un incompliment del confinament, el Govern endurirà les mesures punitives per evitar-ho i que no dubtarà a aplicar l’estat d’emergència si és necessari.

tracking