Compra de 'segona' necessitat

Els centres comercials segueixen la normativa del Govern perquè només es pugui comercialitzar amb productes que es considerin de primera necessitat. Tot i això, a les xarxes socials ha sorgit la demanda de poder comprar altres productes, com ara material escolar.

Compra de 'segona' necessitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació que estem vivint aquests dies ens està limitant les nostres vides i les nostres rutines de moltes maneres. No podem sortir a passejar, quedar amb els nostres familiars i amics, anar al cinema i ni tan sols podem comprar més enllà del que es considera de primera necessitat,com el menjar i els productes d’higiene.

Els supermercats i els centres comercials estan treballant incansablement per poder abastir de tots els productes que puguem necessitar. Ara bé, i si necessitem canviar la rentadora o comprar tinta per a la impressora? Alguns dels centres del país asseguren que durant aquests dies la majoria de gent està conscienciada i que no s’està comprant més enllà del que es pugui necessitar per viure. Per exemple, des del Condis del Sant Eloi, a Sant Julià de Lòria, expliquen al Diari que les vendes d’alguns productes com l’alcohol s’han reduït i que la major part de la gent que hi compra ja no demana per productes que no es puguin comercialitzar després de la normativa aplicada pel Govern.

Des de l’Andorra 2000 expliquen que mantenen tancat tot allò que no sigui de primera necessitat i que, en cas d’urgència, com podria ser el canvi d’una rentadora, han fet sempre la petició a l’executiu.

Pel que fa al material escolar, ja sigui fulls, tintes, entre altres, tenint en compte que els estudiants estan a casa, a l’FNAC de Pyrénées estant rebent moltes peticions de compra diàriament, tot i que en aquests moments no són acceptades.

Els tres centres comercials entenen que si ho poguessin vendre, també haurien de poder les botigues especialitzades en aquests productes, però que llavors “les directives de confinament no tindrien gaire sentit”. Així que accepten la normativa, tot i que estan d’acord que potser s’hauria de poder flexibilitzar més en algun aspecte.

“Histèria” a les xarxes socials

A les xarxes socials, però, està apareixent una mena “d’histèria col·lectiva” per la compra d’alguns productes com material escolar i es pregunten els motius pels quals no es pot comercialitzar, tenint en compte que hi ha moltes llars del Principat on viuen infants “que necessiten fer feina de l’escola o activitats de distracció”. En aquest sentit, a les plataformes digitals es pot veure un quòrum important de gent que demana que se sigui més flexible. Malgrat això, cal esperar que el Govern respongui i prengui una decisió. Mentrestant, no ho poden comercialitzar.

tracking