Queixes a El Cedre per l'escassetat de material per treballar protegits

Alguna vegada s’ha atès diversos usuaris sospitosos de contagi amb la mateixa bata

Queixes a El Cedre per l'escassetat de material per treballar protegitsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que l’ambient a la residència El Cedre ha baixat una mica de tensió, bàsicament perquè només hi ha temps per atendre els usuaris i estar atents a la seva evolució, el personal continua mostrant-se queixós per algunes decisions que s’adopten, que no comparteix i que considera que poden ser perjudicials.

A banda de les mesures de caràcter professional, infermeres i auxiliars van explicar ahir que van escassos de material i que l’han de fer servir més temps del que seria recomanable per motius de seguretat contra el contagi de la Covid-19. Un dels exemples són les mascaretes, ja que els professionals sanitaris treballen amb una mascareta quirúrgica que s’hauria de canviar cada quatre hores i en tot el torn de 13 hores “si tenim dues mascaretes per persona ja podem estar contents”, van precisar ahir fonts de la plantilla. Una situació similar passa amb les bates, que haurien de ser canviades amb assiduïtat, ja que si s’ha estat en contacte amb un usuari que té el coronavirus és molt fàcil transmetre el virus a un altre resident d’El Cedre.

Una de les treballadores va explicar ahir que alguna vegada ha hagut d’atendre tots els usuaris sospitosos amb la mateixa bata, quan el protocol indica que s’hauria de canviar cada cop.

També cada dia apareixen indicis de padrins que presenten símptomes que fan encendre l’alarma, “però si no tenen febre més d’un cop no s’actua”, expliquen altres fonts de la residència pública.

El trasllat d’una part dels padrins a un hotel ajuda a evitar la concentració dels que continuen al centre, per això els treballadors no acaben d’entendre per què es va decidir traslladar a una planta la meitat dels usuaris que havien quedat en la planta on precisament s’havien donat els casos de positiu per coronavirus.

Sortosament va arribant material, però la realitat és que tampoc a l’hospital van precisament sobrats. En aquests moments el subministrament és molt complicat, ja que tots els països competeixen per l’adquisició a les empreses que fabriquen mascartes o ventiladors de respiració per a l’UCI. El problema principal és que sense els professionals sanitaris no hi ha res a fer tot i tenir material i aquests necessiten la màxima seguretat quan treballen.

tracking