x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Els hotelers adverteixen d'acomiadaments si no reben més ajuts

El sector hoteler també demana la moratòria en els preus dels lloguers i l'obligació dels bancs a donar una carència de capital en els préstecs hipotecaris
El president de l'UHA, Carlos Ramos, en una imatge d'arxiu

La UHA demana reduir els salaris i que Govern n'assumeixi l'altra part

El president de l'UHA, Carlos Ramos, en una imatge d'arxiu

Actualitzada 26/03/2020 a les 14:28
La Unió Hotelera d'Andorra ha tramès avui a Govern un seguit de mesures que creuen indispensables per poder garantir el funcionament del sector a mitjà termini, entre les quals està reduir els salaris en un determinat percentatge i que Govern n’assumeixi l’altra part. Tal com exposen en el comunicat, "la recuperació serà lenta i molt probablement alguns establiments no podran recuperar la seva activitat fins al pròxim hivern", fet pel qual haver de mantenir l'estructura actual de plantilles amb les mesures proposades "és del tot inviable". La resta de mesures que proposen són la moratòria en els preus dels lloguers fins que els establiments tinguin de nou un mínim d'ingressos i l'obligació dels bancs a donar una carència de capital en els préstecs hipotecaris, tant d’assalariats com d’empresaris, “permetent pagar només els interessos durant el pròxim any”. Finalment demanen que tant la UHA com Autèntics Hotels d'Andorra i l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics estar presents en les taules de treball referents al sector per poder-lo representar.
Etiquetes
  • #11 CRUA REALITAT
    (26/03/20 21:05)

    Com a país, hem d'assumir que el sector turístic d'ara en endavant quedarà tocat de mort. Tenim per davant un horitzò de l'ordre de 18 mesos (fins a l'aparició de la vacuna) que tant nosaltres com els veïns anirem fent confinaments i desconfinaments successius. El turisme a les nostres valls será exactament nul. La majoria de vosaltres fareu fallida de totes totes, és irremeiable. La capacitat hotelera i de restauració s'haurà de redimensionar a futur, será un nou escenari totalment diferent. Quan abans assumiu vosalstres i l'estat andorrà que el virus ja us ha contagiat fins a la mèdula, i que esteu condemnats a la fallida millor. Tots els diners que l'estat i la banca destinin a salvar el sector, entraran en el malbaratament de recursos que ara prioritàriament hem de destinar per a la sanitat i la seguretat alimentària de la població.

    Respondre
  • #10 que tas fumat?
    (26/03/20 18:45)

    Miquel va dir..
    el estat no paga res cap de cony !! el estat sols recapta dels nostres impostos, com es nota que as tingut mai res com per tenir de pagar taxes, govern no genera ressss SOLS DEUTE, QUI GENERA PER PAGAR A GOVERN SON LES EMPRESES HI SINO HI HA EMPRESES GOVERN A DE TENCAR PERSIANES I ELS NENS BONICS D'ANDORRA ES QUEDEN AMB AL CUL AL AIRE ,entencs ?

    Respondre
  • #9 El ojo que ve todo
    (26/03/20 18:33)

    A los hoteleros que piden ayuda que son los primeros que compran a empresas españolas y le dais los beneficios a ellas mientras a las empresas andorranas las apretados queréis todo.

    Respondre
  • #8 OBRE ELS ULLS
    (26/03/20 18:24)

    Miquel va dir..
    CORRECTE, com no vols que l-estat asumeixi les perdues tanques les persianes. Aviam si ens adonem que aixo no es un problema Empresari/empleat q es un problema d' estat que no te com aplicar mesures socials i fica la pilota a la teulada d'empresaris i assalariats amb credits bancaris com si la cosa no fos amb ells, aixo si, molts tindran nomina garantida aquets mesos per que els llogaters no es quedin sense cobrar, pero quan toqui tornar obrir amb les mateixes plantilles, mateixos sous d'abans de la crisis i sense ni la meitat de productivitat, la gent anira igual al carrer, empreses en fallida i el deute cap a l'estat (Ens el menjadrem els que quedem) tranquils que qui mou els fils a final de mes li arriba el mateix.
    i mentres tant aqui a demonitzar l'empresari perque un dia va decidir no ser un mes i muntar-se per el seu compte. Que no tots venim de families de calers, ni tenim patrimonis desorbitats inclus algun guanyem menys que els propis empleats per tal de tenir la llibertat.

    Respondre
  • #7 Miquel
    (26/03/20 17:44)

    Quan tens una empresa si guanyés calers te'ls quedes. Quan en perds és un risc que assumeixes. El que no pots pretendre es quedar-te amb els guanys i que l'Estat et pagui les pèrdues.

    Respondre
  • #6 Dc
    (26/03/20 17:36)

    Govern ja asumira els de tots els que tinguins fills, però clar, si la mitat del personal es sudamerica sense fils perque us surten mes barratos...

    Respondre
  • #5 Andorra el Paradis de les guineus
    (26/03/20 17:23)

    El carronyavirus s'extendra a la mateixa velocitat que el coronavirus....

    Respondre
  • #4 Carlos
    (26/03/20 16:53)

    Quina vergonya!!!!
    No han pagat encara el primer salari amb confinament, i ja diuen que no ho poden asumir!!!!

    Respondre
  • #3 Albert
    (26/03/20 16:40)

    Srs de la UH a veure quants anys fa que se us reckamar que jugueu net i pareu de fer baixar preus treballant nomes amb grups i nomes a preu fet ? Molts us han dit que cal fer venir turisme de qualitat i aixo vol dir servei de qualitat i salaris dignes pero no vosaltres nomes omplenar hotels a baix cost . La consequencia es : salaris i condicions deplorables, lloguers que no cubreixen les despeses de renovacio de les installacions etc etc etc . Doncs potser ara sera la oportunitat de fer un canvi de xip

    Respondre
  • #2 Acomiadaments massius2
    (26/03/20 16:26)

    No solament els hotelers, tot deu llançarà la gent al carrer, tots som conscients de la sangria que està per arribar.

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts