x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

La CEA insta l'executiu a poder suspendre els contractes

La confederació creu que la càrrega que representa per a les empreses el pagament dels salaris de l’abril no es pot resoldre amb el recurs a crèdits tous, que provocaria que moltes empreses del país es veiessin obligades a tancar
Reunió entre CEA i el ministre Jordi Gallardo

Reunió entre CEA i el ministre Jordi Gallardo

Imatge d'arxiu d'una reunió entre la CEA i el ministre Jordi Gallardo

SFGA
Actualitzada 26/03/2020 a les 21:25
La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) considera un error haver inclòs a la llei Òmnibus la prohibició del mecanisme de suspensió de contractes laborals per força major, que és l’equivalència andorrana dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), i l'insta a aixecar aquesta prohibició. El president de la CEA, Gerard Cadena, ha lliurat aquest dijous a l'executiu i als representants dels grups parlamentaris una carta exposant la posició del grup, qui creu que aquesta és precisament la via idònia per garantir la salvaguarda del teixit empresarial i dels assalariats, ja que amb aquesta mesura se'ls guardaria el seu lloc de feina un cop passada la crisi i percebrien un sou, encara per determinar, a concretar el percentatge que pagaria l'empresa i Govern. La confederació creu que la càrrega que representa per a les empreses el pagament dels salaris de l’abril "no es pot resoldre amb el recurs a crèdits tous", que provocaria que moltes empreses del país es veiessin obligades a tancar i els treballadors a perdre el lloc de feina de manera permanent.
Etiquetes
  • #17 anton
    (27/03/20 01:40)

    LA CEA... si aquestos fa dos anys deien que no calia un atur aqui a andorra, que ningun s'en recorda??

    Respondre
  • #16 Alex
    (27/03/20 00:49)

  • #15 Jose Antonio Martin Bedia
    (26/03/20 23:20)

    Aquí me parece que casi todos los que hablan son Empresarios, como no ayuden al trabajador y no tengan ingresos y sus familias pasen hambre, entonces veremos la que se monta. Piensen un poco, el Gobierno está haciendo lo corrector ayuda al que menos tiene, aunque en este caso también ayuda a las empresas.

    Respondre
  • #14 Ana
    (26/03/20 23:00)

    Ufff lo veo raro pero cuando un empresario gana un dineral no llega a sus empleados y les dice ole por lo que habéis hecho este mes ganáis 500 euros más,pero ahora sí pobrecitos feda no cobra luz Telecom regala la factura le bajan el alquiler a un 20/100 casa asume las cotizaciones ....que más......y los trabajadores que llegan con las extras a fin de mes??ahora pagaremos más luz más wifi más comida y que tenemos de ayudas???NADA perro eso sigan mirando por los grandes Andorra no es país para pobres

    Respondre
  • #13 Corresponsabilitat ? Per qui ?
    (26/03/20 22:23)

    Jo no veig la corresponsabilitat per cap lloc. El Govern deixa a les empreses uns diners que han de tornar, és a dir, que les empreses s'endeuten. Els treballadors a casa sense treballar però cobrant el 100% de la nòmina. L'empresa té dret a unes ajudes, en el meu cas m'estalviaré al mes d'abril 70€ de llum, 100€ de telèfon i 400€ de lloguer però he de pagar íntegrament les nòmines d'abril que superen els 35.000€.  Molt equitatiu tot plegat ! IRONIA D'aquesta forma salvem els treballadors el mes d'abril però moltes empreses acabarn fent fallida i llavors serà més gent acomiadada. Perqué moltes empreses vivim al dia a causa de clients deutors, de treballadors irresponsables … Això no acabarà bé

    Respondre
  • #12 Tots tocats? Ja ja ja
    (26/03/20 22:02)

    El jover diu que tots quedarem tocats? Ell no la nòmina intacta com tots els polítics i treballadors públics, la resta si molts molts molts sense ingressos, uns per nòmina,altres per llogers etc etc etc , i que pari ja de parla de corresponsabiltat i solidaritat si tot aquest colectiu no sap el que és això, s'ha vist ven clar i tots calladets ,tots ja an cobrat

    Respondre
  • #11 Realitat
    (26/03/20 21:59)

    Clar que si guapi, s'ha de llegir cada comentari, petit empresari premi a la gestio, que alguna empresa ha invertit i augmentat plantilla, es igual s'han de tenir recursos propis per aguantar mesos aturats pagant de tot, i tant si vens de bona casa o la empresa te una certa antiguitat si, pero si ets emprenedor nomes o pots ser si ets de casa bona o q?
    per la resta que comntar... sense costos diu jaja es nota que no saps el que costa tenir una empresa, i els "ajuts" que es generacio de deute de moment l'assumeix l'empresari perque tu puguis estar a caseta gaudint del teu sou integre i encara estalviant perque no tenim res mes a fer.
    Les empreses bones o dolentes generen llocs de treball i la caiguda de les dolentes o les bones generaran atur, aleshores ni guanyara l'empresa ni l'assalariat, GOVERN deixeu de manipular pageu el 15% cas que correspon al Salari Brut pero el 100 del brut l'ha de pagar l'empresari amb deute amb la formula magica.

    Respondre
  • #10 Game over
    (26/03/20 21:49)

    aqui els unics q no notaran res de res son els politics professionals i els funcionaris.....

    Respondre
  • #9 Hugo
    (26/03/20 21:41)

    Las pequeñas empresas cuentan con un capital de resguardo que forma parte de la misma operatoria. Utilizar ese capital para sobrevivir es, en un futuro, no tener capital para trabajar.
    Tomar créditos, aunque sean sin interés, en deuda a la empresa que estaba sana y produciendo.
    Esto es como el perro que se muerde la cola.
    Desafortunadamente, este es el momento que nos toca vivir, y hay que asumirlo como tal. Poniendo cada uno de su parte, se superará esta situación, evidentemente con mermas, pérdidas y/o descapitalización. Pero es lo que hay, no es algo que dependa ni de nosotros ni del Govern, que bastante hace por ayudar al tejido empresarial.
    Es lo mismo que estar en economía de guerra. Resistirán aquellos que puedan hacerlo y los que no, en algún momento se verán obligados a reconvertirse o incluso a cerrar.
    Como dije, no depende de nadie, pero nos afecta a todos.

    Respondre
  • #8 Hanns
    (26/03/20 21:30)

    Moltes empreses hauran de prescindir si o si de part de la seva plantilla per sobreviure i preservar el resto de llocs de treball, possiblement dintre els pròxims 3 mesos. Si aquests llocs perduts són de comerços o hostaleria, és possible que si la situació va a millora de mica en mica es puguin recol·locar, en canvi el sector construcció, pot quedar tocat durant anys per falta d'inversors i parada dels projectes en curs, tant de privats com publiques les compres de pisos que s en deriven. Ja ni dir de les immobiliàries que cauran com mosques. En aquest cas el personal si que quedarà desemparat del tot .

    Respondre
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts