Dret

El Govern prorroga la data límit del concurs de notaris

Deixa sense efecte la convocatòria anterior i posposa el termini per presentar-se al 15 de maig

El Govern prorroga la data límit del concurs de notaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern posposa fins a mitjan mes vinent el termini per presentar-se al concurs de notaris. Alhora, invalida l’última convocatòria, que marcava demà com a data límit per opositar. Ho va fer oficial ahir a través d’un edicte al BOPA, en què especifica que “es modifica l’acord del 19 de febrer relatiu a la convocatòria del procés de selecció de dos notaris mitjançant concurs d’oposició”, i que el nou termini per presentar-se candidat “finalitza a les 15.30 hores del 15 de maig del 2020”. El que no preveu l’edicte és la modificació de la data de celebració dels exàmens, que davant la necessitat i l’acumulació de treball per als altres fedataris que van haver d’assumir part de la feina que feia Estañol, es va avançar del desembre i gener vinents al setembre. Tampoc modifica el contingut que hauran de superar els opositors, que consta de 162 temes: 94 de dret civil, 13 de dret fiscal, 21 de mercantil, 24 de dret notarial i 10 d’administratiu.

Així doncs, les persones que tenien pensat presentar-se a la passada convocatòria, que concloïa demà, per ocupar l’espai que va deixar la baixa de Josep Estañol a principi d’any, tindran poc menys d’un mes més per intentar optar al lloc.

Tot i modificar el termini per presentar-se al concurs, el Govern no va voler tocar el nombre de persones que hi podien opositar, que inicialment es va fixar en una, però en el consell de ministres del 12 de febrer es va acordar sumar-ne una més. Fins i tot, l’executiu va estudiar la possibilitat d’obrir una tercera plaça extra, atesa la situació d’emergència que va crear la desaparició de facto de la notaria Estañol i que va abocar el país a una situació d’incertesa al límit del col·lapse. Al final, es va optar per cobrir la plaça del fedatari cessat, obrir-ne una de nova i reservar la tercera per a una possible convocatòria més endavant.

Amb la baixa d’Estañol, al país només hi ha tres notaris: Isidre Bartumeu, Joan Carles Rodríguez Miñana i Rosa Ferrandiz, la qual cosa alentirà les demandes i resolucions, en espera que a final d’any s’incorporin els dos nous fedataris.

tracking