x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Del Senegal a l'hospital

La infermera andorrana que es trobava atrapada al país africà s'incorporarà al SAAS després de fer la quarantena
La Meri amb una amiga catalana quan es trobava al Senegal.

Arribar i moldre

La Meri amb una amiga catalana quan es trobava al Senegal.

Actualitzada 26/03/2020 a les 11:49
Avui dia encara hi ha diversos residents i andorrans que es troben atrapats a altres països del món a causa de les mesures restrictives de cada territori per evitar l’expansió de la pandèmia del coronavirus. Tot i això, i per sort, a poc a poc el Govern i els consolats estan facilitant i agilitzant els tràmits perquè aquestes persones puguin tornar a casa com més aviat millor.
Aquest és el cas de Meri Soriano, la infermera que es va desplaçar al Senegal l’1 de març passat a fer un voluntariat i no va poder tornar al Principat fins ahir al matí. Tal com va avançar el Diari va anar amb una companya catalana, que és professora d’anglès i espanyol, al Senegal. En veure la situació que estaven vivint van decidir publicar un vídeo explicant que havien tancat les fronteres i se suposava que no podrien sortir del país en un període de 30 dies. Tot i això, i gràcies a la ràpida tramitació del consolat i el suport de l’executiu, la Meri va aconseguir arribar ahir al matí al país.

La infermera va explicar que van haver de sortir de Dakar a les sis de la tarda, hora local, “perquè ens van informar que instauraven el toc de queda al Senegal i tancaven les fronteres a les 20 hores”. Per aquest motiu, la Meri i la companya van haver d’anar a l’aeroport cinc hores abans de l’hora prevista d’enlairament. “No vam tenir cap problema, allà ens van facturar l’equipatge i ens vam quedar esperant que sortís l’avió cap a Madrid amb Iberia”, va indicar. Tanmateix, va detallar que “va ser molt impactant agafar l’avió, érem molta gent esperant aquell vol, espanyols, francesos i senegalesos amb patrimoni aquí, a Andorra, molta gent”.
D’aquesta manera, durant el vol entre el Senegal i Espanya l’aerolínia no va poder seguir el protocol de seguretat, malgrat que en tot moment ambdues noies anaven protegides amb mascareta i guants. La infermera va matisar que en arribar a Madrid els va sorprendre molt que tot estigués tancat, ja que va afirmar que al Senegal encara hi havia molta activitat i en menys de 24 hores tot havia canviat. “Va ser molt curiós veure com l’aeroport de Madrid estava tot tancat”, va exposar.

El vol de tornada cap a Barcelona va ser una altra història, “érem menys persones i van poder seguir els protocols establerts per evitar el contagi, però també ens va estranyar que en cap moment ens prenguessin la temperatura o ens diguessin que havíem de quedar-nos en quarantena”, va assenyalar Soriano. I va manifestar que “tan bon punt vaig arribar a Barcelona ahir al matí vaig trucar al SAAS per informar que tornava al país i que si necessitaven el meu suport com a infermera estava totalment disposada a treballar”. La vinculació s'ha tancat ja amb la signatura del contracte però la incorporació la farà després de complir la quarantena "perquè tot i no venir d'un país amb risc cal ser prudent i amb sentit comú i prevenir més contagis", explica la jove que afirma que farà confinament de 14 dies, tal com l'han dit des de l'hospital que ha de fer per confirmar que no està contagiada "a l'espera de poder donar tota la meva força".
La Meri assegura que “tinc clar que ara és el moment d’ajudar-nos entre tots i que d’aquesta manera segur que ens en sortirem, perquè Andorra és petita però fa molt”. Així, té previst enviar una carta al Govern per agrair el suport rebut mentre es trobava confinada al Senegal.
Etiquetes
Veure’n més
18
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts