Tres noves víctimes de violència de gènere

Igualtat alerta que hi ha menys denúncies que habitualment en el confinament per “la dificultat per demanar ajuda”

Tres noves víctimes de violència de gènere

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Igualtat del Govern alerta d’una disminució “molt considerable” en el nombre de denúncies per violència de gènere durant el confinament pel coronavirus, i lamenta que moltes dones “puguin estar aïllades als seus domicilis amb els seus agressors i tinguin dificultats per demanar ajuda en cas de perill”. Així ho va destacar la cap de l’àrea de Polítiques d’Igualtat, Mireia Porras, que va detallar que, durant els últims deu dies, només s’han atès tres dones, mentre que l’habitual és donar suport a unes quatre cada dia.

Dels tres casos que es van atendre entre la setmana passada i principi d’aquesta, només un va necessitar l’actuació de la policia, que es va mobilitzar dilluns fins al domicili dels fets i va detenir l’agressor. Els altres dos, tal com destaca Porras, “van contactar i ens van demanar com s’havien de relacionar amb la seva parella”, però durant el seguiment posterior que fa el departament “ens van dir que estava tot bé i que ja ens avisarien si ens necessitaven”.

En tot cas, la davallada en el nombre de denúncies és un tema que preocupa el departament i les associacions feministes del país, i és per això que, tal com va explicar ahir en roda de premsa el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s’ha posat a disposició un contacte de WhatsApp, el 606 181, per afavorir que “aquelles dones que estiguin en perill i estiguin tancades amb l’agressor puguin demanar ajuda sense la necessitat de trucar ni de sortir de l’habitatge”.

La col·laboració amb les associacions feministes també és un punt rellevant mentre duri el confinament, va explicar Porras, que va apuntar que la relació amb Stop Violències “ens dona la possibilitat d’ajudar dones que potser no es veuen amb cor de trucar a l’administració pública”. En aquest sentit, la presidenta de l’associació, Vanessa M. Cortés, destaca que la comunicació entre organitzacions és fonamental per “evitar que en un futur haguem de lamentar fets pitjors”, i adverteix que “aquesta setmana podrien esclatar totes les denúncies que fins ara no s’han efectuat”. A més, Cortés demana que la policia es coordini amb Igualtat i l’informi de totes les baralles que es produeixin en domicilis per determinar si es tracta de violència de gènere. “La policia no pot filtrar els casos, ha d’informar al Govern. Ells no tenen el coneixement per catalogar la violència de gènere”, va cloure.

tracking