Pandèmia mundial

Sindicat i patronal s'alien en la defensa dels autònoms

Sindicat i patronal s'alien en la defensa dels autònoms

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’USdA es va posicionar ahir al costat de la CEA pel que fa a la demanda d’ajudes per als autònoms davant la situació de crisi que pateix el país. Gabriel Ubach, secretari general del sindicat, va manifestar que “som patriotes i estem al costat de l’administració encara que no ens agradin algunes de les mesures aprovades”, però en el cas de la proposta de la CEA Micro va dir que està en total sintonia amb la patronal. En concret la filial de la CEA que tracta els temes dels autònoms i de les petites empreses va proposar, mentre duri el període de mesures de contingència, que el Govern estableixi una paga pública per als autònoms de 300 euros setmanals. Segons els representants dels empresaris, “aquesta quantitat, a final de mes, acaba suposant, més o menys, el 60% del sou mitjà del país”.

Preguntat al respecte, el ministre portaveu, Eric Jover, va dir que “considerem que amb les mesures que s’han emprès és suficient; almenys en aquest primer estadi de la situació”. Cal recordar, doncs, que la llei òmnibus estableix ajustos i deduccions per als autònoms en el pagament de la CASS i dels lloguers.

Tanmateix, des de l’USdA es veu amb pessimisme la situació dels autònoms i dels treballadors perquè no s’albira a l’horitzó quan s’acabarà aquesta situació que, segons Ubach, pot abocar en un context encara pitjor que el 2008. De fet, l’OCDE afirma que el creixement era tènue, però estava estabilitzant-se quan va colpejar la Covid-19. Les restriccions sobre els moviments de persones, béns i serveis, i les mesures de contenció aplicades, com el tancament de fàbriques, han fet retrocedir el sector industrial i han retallat la demanda interna a la Xina. L’impacte sobre la resta del món a través dels viatges de negocis i el turisme, les cadenes de subministrament, les matèries primeres i la caiguda de la confiança, està agreujant-se. De moment res positiu fins que no s’acabi amb el virus.

tracking