Pandèmia mundial

Els morts a Itàlia per coronavirus es disparen i arriben a 743 en 24 hores

Espanya registra 514 defuncions en un sol dia i ja hi ha prop de 40.000 persones contagiades

Els morts a Itàlia per coronavirus es disparen i arriben a 743 en 24 hores

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia va tornar a registrar ahir un augment en el nombre de víctimes mortals després de sumar 743 morts en 24 hores, malgrat que feia dos dies consecutius que es trobava en descens. Amb aquest nou registre, s’enfila fins a 6.820 víctimes, segons va anunciar el cap de la Protecció Civil, Angelo Borrelli. De totes maneres, els 743 morts es queden per sota de la xifra rècord registrada dissabte, quan n’hi va haver 793. Tot i això suposen un repunt respecte als 651 morts de diumenge i els 602 registrats dilluns, la qual cosa va fer pensar que s’estava iniciant un declivi.

D’altra banda, en les últimes 24 hores s’han registrat un total de 3.612 persones contagiades, confirmant-se en aquest cas la tendència a la baixa dels dos últims dies, amb 3.957 contagis diumenge i 3.780 dilluns. En total, doncs, són més de 69.000 els casos confirmats al país.

Quant a la situació del país veí del sud, Espanya va registrar ahir més de 500 defuncions en un sol dia per l’epidèmia de coronavirus, que ja ha contagiat prop de 40.000 persones. Les autoritats sanitàries, que han decidit traslladar recursos d’altres comunitats a Madrid, encara relacionen aquesta escalada amb les jornades anteriors a la declaració de l’estat d’alarma. Segons les últimes dades del ministeri de Sanitat, s’han registrat 2.696 morts, 514 més, amb un augment del 23,5%, i gairebé 40.000 contagis, en sumar 6.584 nous positius, la qual cosa suposa un increment del 19,8%, que trenca la tendència estable de dilluns.

Països confinats

En la mateixa línia que les mesures preses per diferents països, el primer ministre de l’Índia, Narendra Modi, també va anunciar ahir que imposarà un confinament de 21 dies als 1.300 milions d’habitants del país per intentar frenar l’expansió del coronavirus. En un discurs televisat, Modi va anunciar que el confinament suposarà una prohibició “total” de sortir de casa. La mesura arriba quan s’han declarat oficialment 482 casos positius de la Covid-19 al país i nou defuncions. Per la seva banda, el primer ministre britànic, Boris Johnson, va ordenar dilluns passat al vespre el confinament de la població en una nova mesura per frenar l’expansió del virus. En un missatge adreçat a la nació va admetre que el sistema públic de salut no podrà suportar una irrupció massiva d’infectats, i va demanar a la gent que es quedi a casa per alentir la pandèmia.

tracking