Els comuns ajudaran en el paquet de mesures urgents de la llei òmnibus

El registre de treballadors acomiadats arran de la Covid-19 s’enfila a les 124 persones

Els comuns ajudaran en el paquet de mesures urgents de la llei òmnibus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns de les set parròquies donaran suport econòmic a l’executiu per finançar part del paquet de mesures excepcionals de la llei òmnibus que va aprovar dilluns el Consell General per pal·liar les conseqüències econòmiques del tancament de comerços per la propagació del coronavirus. Els comuns encara han de determinar “l’import de l’aportació a realitzar”, però l’objectiu és ajudar a destensar la situació econòmica del Govern i donar un cop de mà al teixit econòmic que va haver de parar per evitar un contagi massiu. En aquest sentit, el ministre portaveu, Eric Jover, va agrair ahir la iniciativa de les corporacions i va transmetre un missatge d’unitat “entenent que l’alerta sanitària ens afecta a tots”.

Jover també va destacar durant la roda de premsa que el nombre de persones acomiadades arran de la Covid-19 inscrites al formulari del Govern arriben a les 124, 47 més que la jornada anterior, i que la majoria són provinents del sector de l’hoteleria. A més, va advertir que el que farà l’executiu a partir d’ara és “fer un seguiment específic de cada cas per identificar si hi ha hagut irregularitats i diferenciar quants dels assalariats acabaven contracte i quants estaven fixos”.

D’altra banda, el ministre va avançar que hi haurà una modificació en el decret que marca les activitats econòmiques de les empreses en període de coronavirus. Més concretament, va destacar que afectarà els supermercats que donin el servei de venda en línia, que hauran de preparar les comandes fora d’horari d’atenció al públic. “Fins ara, es recomanava que es preparessin les comandes fora de l’horari d’obertura. Vist que la demanda és cada vegada més gran i per tal d’evitar aglomeracions en les grans superfícies, ara serà obligat fer-ho amb l’establiment tancat”, va apuntar Jover. Respecte a la mateixa modificació del decret, el ministre portaveu va apuntar que les farmàcies no podran “fer publicitat dels seus productes” mentre duri les mesures excepcionals, ja que, tot i titllar-ho de sector imprescindible, creu que no seria lícit aprofitar-se per fer negoci.

Pel que fa a les ajudes econòmiques de caràcter especial que va preparar l’executiu per evitar el col·lapse entre les empreses que van haver de cessar les seves activitats, Jover va destacar que avui seria el primer dia per demanar els crèdits tous per solucionar els costos de funcionament, d’entre els quals figura el salari del personal. “El programa d’avals per a empreses estarà disponible amb una primera bossa de 30 milions d’euros en concepte de funcionament”, va explicar Jover, que es va comprometre a girar els primers crèdits abans de final de mes: “El nostre objectiu és començar a ingressar els crèdits a final d’aquest mateix mes.”

tracking