Pandèmia mundial

L'OMS alerta que la propagació de la pandèmia pel virus s'està accelerant

El director general demana que es doni prioritat a protegir els sanitaris per evitar-ne el contagi

L'OMS alerta que la propagació de la pandèmia pel virus s'està accelerant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom, alerta que la pandèmia pel coronavirus “s’està accelerant”. Durant la roda de premsa diària d’ahir per informar de l’evolució de la Covid-19, el director general de l’organització va apuntar que es va arribar als primers 100.000 casos en 67 dies, mentre que els darrers 100.000 casos s’han assolit en només quatre dies. Amb tot, Tedros va defensar que encara es pot “canviar la trajectòria” de la pandèmia, que ja registra més de 300.000 contagis al món, amb casos en gairebé tots els països.

“Per guanyar cal atacar el coronavirus amb tàctiques agressives”, va afirmar Tedros, que va considerar que és “alarmant” la quantitat de sanitaris contagiats. “Fins i tot si fem tota la resta de coses bé, si no donem prioritat a protegir els sanitaris, molta gent morirà perquè els sanitaris que els podrien haver salvat la vida estan malalts”, va subratllar.

Per aquest motiu, va recordar que les autoritats sanitàries han demanat als ciutadans que es quedin a casa i que prenguin mesures de distanciament social, ja que és una de les formes més efectives per frenar el contagi de la Covid-19.

Tedros va dir que l’OMS ha rebut “informacions alarmants” sobre la propagació a nombrosos treballadors de la sanitat dedicats a tractar a malalts de coronavirus, però no va identificar els països on aquesta situació és més greu, ni el nombre total de metges, infermeres o personal auxiliar afectat. També va reconèixer el treball realitzat per diferents països per mobilitzar recursos en favor de regions “molt afectades” per la pandèmia del virus i que, a més, han enviat equips d’emergència mèdica per atendre els pacients, com en el cas d’Itàlia, que compta amb més de 60.000 afectats i més de 6.000 morts, i que ha rebut assistència per part de metges vinguts de Cuba.

Una crisi sanitària a Europa que ja supera els 160.000 casos de contagi de la pandèmia i s’apropa als 9.000 morts, segons les últimes dades publicades ahir pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties. Concretament, es registren 160.233 casos positius i 8.622 defuncions.

Pel que fa als països veïns, a Espanya s’acumulen més de 33.000 casos confirmats de coronavirus i gairebé 2.200 morts per l’epidèmia. La xifra suposa un increment de més de 4.500 nous casos en les últimes 24 hores. A França s’acumulen més de 14.000 casos i més de 500 morts.

tracking