INFRAESTRUCTURES

La residència de Creu Roja compta amb 2 inversors privats interessats

L’entitat, que està perfilant el projecte, contempla la possibilitat de rebre ajuda econòmica per part de l’administració pública

La residència de Creu Roja compta amb 2 inversors privats interessatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte per crear una residència geriàtrica per part de Creu Roja actualment compta amb dos inversors privats interessats a col·laborar-hi econòmicament. L’organització humanitària, que desconeix quan podria estar llesta la nova infraestructura, no descarta que la iniciativa pugui ser compatible amb inversió privada, com també pública.

L’entitat va informar fa uns dies que a hores d’ara hi havia dues propostes sobre la taula per a la construcció del centre geriàtric. Una consistiria en la remodelació d’un edifici construït, i que, segons ha pogut saber el Diari, tindria una inversió aproximada de 2 milions d’euros, i la segona possibilitat tindria a veure amb la construcció d’un edifici, amb un cost que oscil·laria entre els 5 i els 6 milions d’euros. Tot i que sembla que no se’n descarta cap de les dues, van explicar que la construcció d’un edifici suposaria uns avantatges arquitectònics pel que fa a la creació d’espais i accessos habilitats.

Manca de places

El projecte, que ha quedat aturat temporalment per la crisi sanitària de la Covid-19, vol donar resposta a la necessitat de tenir més centres destinats a l’atenció a la gent gran. Des de Creu Roja van explicar que actualment compten amb 491 persones que fan ús de la teleassistència. Amb aquesta, es fa un control i un seguiment de l’atenció que necessiten les persones. D’aquesta manera, la nova residència podria donar continuïtat a aquest seguiment, ja que “ens trobem que la meitat de les baixes són perquè ingressen en un geriàtric o per defunció i nosaltres perdem l’expedient de la persona”, va informar Jordi Fernandez, director de la Creu Roja. A més a més, va assegurar que al país hi ha gairebé 5.000 persones de més de 75 anys, però per contra, només hi ha un total de 400 places disponibles arreu. “Tindria sentit que la gent pogués continuar sota el nostre paraigua, ja que tenim el seu històric clínic”, va afegir Fernández.

En aquests moments l’entitat està acabant de dissenyar el pla de treball i també l’econòmic. En aquest, s’espera contemplar una part d’ajuda per part de l’administració pública. De fet, el Govern sembla que hauria manifestat el suport a la constitució humanitària per poder tirar endavant amb el projecte, ja que la nova residència seria un complement a les demandes que hi ha al país. Segons va informar Creu Roja, al centre hospitalari a hores d’ara hi ha persones que estan ocupant diverses habitacions perquè es mantenen en una llista d’espera per poder accedir a una plaça en algun dels geriàtrics del país. “Creiem que aquestes habitacions han de quedar disponibles per a altres casos i que les persones grans puguin tenir un lloc fie en algun dels centres”, va al·legar Fernández. A més, va assegurar que els ministeris de Salut i d’Afers Socials valoren positivament la possibilitat que Creu Roja pugui seguir amb els històrics dels seus usuaris.

Inversió humanitària

L’organització té clar que el nou centre no ha de buscar tenir una rendibilitat econòmica per assolir uns beneficis, és a dir, el director va explicar que “som una institució de caràcter social i per aquest motiu el nostre objectiu no és aconseguir uns guanys”. Evidentment, però, es vol que el centre pugui subsistir per ell mateix, “sense generar cap mena de dèficit”. A més a més, Fernández va assegurar que amb la nova residència també es voldria ajudar aquelles persones grans que es troben amb una situació econòmica més vulnerable. “Ha de ser un espai accessible a tothom indiferentment dels recursos econòmics”, va afegir. Amb això, les fonts de finançament poden ser diverses. La Creu Roja en aquests moments compta amb unes reserves de diners, dels quals podria aportar una inversió inicial. “Aquest fons que tenim creiem que s’ha de destinar amb projec,tes d’aquests tipus” va dir el director.

La necessitat de ser un projecte social ha de tenir en compte que els inversors privats no han de buscar un gran retorn econòmic. De totes maneres, des de l’entitat van assegurar que malgrat que ara mateix només hi ha dos interessats, confien que “la gent d’aquest país és solidària i que segurament n’apareixeran de nous”. Malgrat això, el projecte, al ser encara embrionari, van assegurar que cal esperar que estigui redactat del tot, i que llavors serà quan els dos privats decidiran fins a quin punt estan interessats a intervenir-hi econòmicament.

tracking