justícia

El TC confirma l'acomiadament d'un treballador del comú de la capital

El TC confirma l’acomiadament d’un treballador del comú de la capital

El TC confirma l'acomiadament d'un treballador del comú de la capitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional no ha admès a tràmit el recurs de súplica d’un extreballador del comú d’Andorra la Vella que va ser acomiadat per la corporació l’abril del 2017. La decisió del comú va obrir una sèrie de plets judicials que s’han tancat de manera definitiva amb la decisió de l’alt tribunal i si l’extreballador considera que ha de seguir litigant, ja no li queda cap instància al Principat i s’hauria de dirigir al Tribunal Europeu dels Drets Humans amb seu a la localitat francesa d’Estrasburg.

Els fets arrenquen el 26 d’abril del 2017 quan la corporació d’Andorra la Vella decideix, en junta de govern, l’acomiadament disciplinari del treballador i la seva inhabilitació definitiva per prestar serveis en qualsevol altre lloc de l’administració comunal. L’home es trobava en situació de baixa mèdica, però segons s’indica en l’expedient del cas, l’acomiadament va ser degudament comunicat a l’interessat dos dies després de decidir-se, amb la menció de la possibilitat d’interposar un recurs administratiu.

Això és el que va fer un mes després l’extreballador. Va presentar un recurs que va ser denegat per silenci administratiu. Ja el 2018, el març, la representació processal del funcionari va presentar una demanda jurisdiccional contra la resolució que acordava el seu acomiadament en què sol·licitava la seva nul·litat i la reincorporació al seu lloc de treball, i, el 22 de març del 2018, la secció administrativa de la Batllia mitjançant aute va inadmetre a tràmit aquesta demanda considerant que havia estat presentada extemporàniament.

Aquesta decisió va ser confirmada per la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, el 28 de setembre del 2018, i el 14 de desembre l’home va presentar una demanda per tal que es reconegués un funcionament anormal de l’Administració de justícia, que segons el seu parer, derivaria del fet que la jurisdicció administrativa havia inadmès per extemporaneïtat la demanda contra el seu acomiadament.

El 18 d’octubre del 2019, el Ple del Tribunal Superior de Justícia va dictar una sentència mitjançant la qual desestimava aquesta demanda i el 12 de novembre del 2019 la representació processal del treballador acomiadat va interposar un recurs d’empara contra aquesta sentència, per una presumpta vulneració dels drets a obtenir una decisió fonamentada en Dret i a l’accés a la jurisdicció, reconeguts a l’article 10 de la Carta Magna.

El gener passat, el Constitucional va desestimar el recurs en considerar que la decisió del Tribunal Superior no vulnerava cap dret fonamental. El recurs de súplica consegüent també ha estat desestimat en no aportar cap fet nou que pugui fer al TC canviar la seva decisió.

tracking