x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

El nombre de morts a Itàlia es dispara i es registren més de 600 defuncions en un dia

Itàlia supera les 4.000 víctimes mortals a causa del coronavirus i a Espanya n’hi ha més de 1.000
El nombre de morts a Itàlia es dispara i es registren més de 600 defuncions en un dia

El nombre de morts a Itàlia es dispara i es registren més de 600 defuncions en un dia

El nombre de morts a Itàlia es dispara i es registren més de 600 defuncions en un dia

Actualitzada 21/03/2020 a les 06:24
El nombre de persones mortes a Itàlia es va disparar ahir i, segons les xifres oficials anunciades, el total de víctimes mortals de coronavirus al país europeu va arribar a 4.032, amb 627 defuncions registrades durant la nit de dijous. Aquesta dada suposa l’augment diari més elevat que s’ha registrat des que es va diagnosticar la primera persona infectada al país fa més d’un mes.
Dijous, Itàlia es convertia en el país que més morts per Covid-19 havia registrat, i supera la Xina, on va sorgir l’epidèmia a finals del 2019 i que fins aleshores havia constatat 3.249 defuncions. I, en tan sols 24 hores, no només va superar la xifra xinesa sinó que Itàlia està a punt de registrar 1.000 morts més que el país asiàtic. Aquestes dades van obligar el Govern a extremar encara més les mesures de seguretat, de manera que va tancar els parcs públics i va prohibir els desplaçaments a les segones residències.

D’altra banda, els casos positius van augmentar en 4.670 persones i ja són 47.021 les contagiades al país, 5.129 de les quals ja han rebut l’alta, segons va indicar Protecció Civil a la roda de premsa diària.
El cap de l’ens, Angelo Borrelli, va explicar que no se sap quan s’arribarà al pic d’infeccions però va assegurar que, tot i les dades registrades ahir, les mesures que s’han adoptat al país “donen resultats” perquè “la tendència de contagi és menor”.

Pel que fa a Espanya, ahir es va arribar a les 1.002 defuncions i el país encara no sap quan arribarà al punt màxim. De fet, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va expressar que “venen els pitjors dies”. És per això que el Govern ha adoptat mesures com ordenar el tancament dels hotels abans del dijous de la setmana vinent, i els establiments estan treballant a contrarellotge per no deixar els clients a l’estacada. Aquest és el cas d’hotels de Canàries, on encara hi ha 50.000 turistes pendents de poder tornar al seu país.

La Seu d'Urgell
El Seminari Conciliar de la Seu d’Urgell acull des del dijous 18 usuaris de la residència assistida i de la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital (FSH) de la ciutat. L’objectiu, segons va explicar el director mèdic del centre, el doctor Vladimir Lazo, és reduir les probabilitats de contagi d’aquesta població de risc, que “fins ara ja es trobava aïllada a la primera planta de l’hospital sense la possibilitat de rebre visites externes”, però també per alliberar espais del centre hospitalari.
Etiquetes
  • #4 pepe
    (21/03/20 21:56)

    la solución es muy sencilla, cierre de fronteras pero no para mercancías y mirando caso por caso, compra de el triple de pruebas rápidas q habitantes hay, unas 210,000, se hace la prueba uno por uno a todos los habitantes y el q de positivo a un lado y para el hospital. Pero me da q a la CASS no le apetece esa solución y esta mas por la otra, la del lado oscuro, esa q no se puede decir, pero q es estupenda para cuadrar cuentas y tirar para adelante con la burbuja de deuda, q es la madre del cordero. Q nadie piense q esto es casualidad, pq no lo es.

    Respondre
  • #3 The Crown
    (21/03/20 12:12)

    Bruno va dir..
    La pregunta que et faig és: perquè la nostra capacitat sanitaria és limitada? Aquesta és la qüestio! La meva opinió és per que durant molts anys s'ha apostat per la sanitat privada, en detriment de la sanitat , pública i universal. S'ha pagat millor als privatitzadors que al personal sanitari. Ara, tots sortim als balcons i fem sonar les sirenes per agrair la seva feina. Seria millor que els servidors públics fosin més ben pagats que aquells que premiem per treballar a la industria de l'atenció i l'espectacle. Estem socialment malats, molt abans de l'arribada del virus!

    Respondre
  • #2 Bruno
    (21/03/20 10:00)

    The Crown va dir..
    The Crown no sé com no estàs al cap davant de tota l´operació a nivell mundial amb tanta saviesa. No t´has enterat que això ja ho sabem tots i que el que s'intenta és no saturar la nostra limitada capacitat sanitària?

    Respondre
  • #1 The Crown
    (21/03/20 08:40)

    El que ja es va dir fa dies: 1.000.000 de morts a tot lo món. Tothom l'agafarem, i ens farem immunes. És qüestió de temps. Paciència.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts