pandèmia mundial

Itàlia ja supera la Xina com a país amb més nombre de morts per Covid-19

Les defuncions per la pandèmia augmenten a 3.405 i hi ha diagnosticats 41.035 casos positius

Itàlia ja supera la Xina com a país amb més nombre de morts per Covid-19

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia es va convertir ahir en el país amb el màxim nombre de morts per la pandèmia del coronavirus en registrar un total de 3.405 defuncions, una xifra que supera els 3.245 morts que hi ha hagut a la Xina, el país on es va originar el brot. Segons l’últim balanç oficial, s’han comptat 41.035 casos positius a Itàlia, un nombre que suposa menys de la meitat dels 80.928 contagis que hi ha al país asiàtic. En les últimes 24 hores s’han registrat a tot el país 4.480 nous casos de Covid-19, mentre que la xifra de defuncions ha augmentat en 427.

Tanmateix, ja s’han donat d’alta un total de 4.440 persones, segons l’últim balanç realitzat durant la roda de premsa del director de Protecció Civil, Angelo Borrelli. Quant a la regió de Llombardia, aquesta registra 2.168 víctimes i quasi 20.000 de tots els casos positius. També s’està disparant la pandèmia a Emília-Romanya, amb 5.214 contagis i 531 morts.

Respecte a les xifres a Espanya, al final de l’edició d’aquest mitjà hi havia 18.077 positius per coronavirus, 831 morts i 1.107 persones donades d’alta. Els focus de la pandèmia se situen a la comunitat autònoma de Madrid, on s’han diagnosticat 6.777 contagis, han traspassat 498 persones i se n’han recuperat 941. I a la Rioja, amb un total de 468 casos de Covid-19, cinc defuncions i dues recuperacions. Segons l’últim balanç del ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació del país veí del sud, més de cent països han suspès l’entrada de residents espanyols o les connexions amb el país veí a causa de l’epidèmia pel coronavirus.

Pel que fa al país veí del nord, França, suma 10.995 contagis, 372 defuncions i dotze persones donades d’alta. En aquest sentit, el president de la república i Copríncep, Emmanuel Macron, va anunciar ahir una injecció de 5.000 milions d’euros per als pròxims deu anys en el pressupost d’investigació, amb els quals vol enfortir-la.

Per la seva banda, Portugal, després de declarar dimecres l’estat d’alarma, registra 785 positius, tres morts i tres persones recuperades. El primer ministre, António Costa, va anunciar ahir que les principals mesures adoptades pel país són el tancament de tots els comerços que no venguin productes de primera necessitat, el confinament a casa i el teletreball, que busca “la màxima contenció amb la mínima pertorbació de l’economia del país”. Costa també va reiterar la necessitat de mantenir Portugal en funcionament i “no perdre en aquesta crisi el que vam poder recuperar en l’anterior. Adoptem una postura molt gradual”.

Respecte a la pandèmia a la resta d’Europa, ja s’han diagnosticat més de 100.000 casos positius de contagi del virus. Un fet que provoca que la comunitat sigui el continent més afectat per la pandèmia, per davant de l’Àsia, que registra 94.253 casos positius i 3.417 defuncions.

tracking