El justificant per sortir

Anar al supermercat o a la farmàcia són els únics motius pels quals es pot sortir al carrer en la situació actual, un justificant que es fa extensible a passejar el gos per a les persones que en tenen. Però no tothom fa cas i els balcons jutgen.

El justificant per sortirFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sortir al carrer només per anar a comprar menjar o per anar a la farmàcia. Aquestes són les indicacions que s’han fet des del ministeri de Salut i, si bé és cert que hi ha gent que aprofita per anar a la muntanya, als carrers sí que es compleix la norma. La Zlata va sortir a comprar ahir amb la seva filla de dos anys, “feia dos dies que estava tancada a casa amb la nena”, explica. “Havia de comprar un parell de productes per menjar”, afirma, mentre assenyala el sushi a la seva bossa. “Hem aprofitat per agafar una mica d’aire fresc però no ens allargarem gaire, ara anem cap a casa”, detalla. Per a la petita, el confinament s’està fent complicat: “Fins ara era com estar de vacances però aquest matí ja m’ha demanat d’anar al col·legi, s’avorreix una mica perquè és filla única.”

La Meritxell i el Josep també van trencar el confinament ahir per anar a comprar el pa, i la Maria havia d’omplir la nevera, però no va poder trobar alguns aliments. “Hi ha gent que s’està tornant boja i hi ha supermercats que no donen a l’abast. S’ha garantit el subministrament de tots els productes però la carn desapareix de seguida. Haurien de sortir a fer la compra habitual perquè no sé que en faran de tant menjar, se’ls farà malbé”, afirma amb contundència.

Un altre justificant per sortir al carrer és passejar el gos, de fet, els aparcaments del centre, que ara es troben pràcticament buits tot i tenir les barreres aixecades, s’han convertit en el lloc idoni per fer-ho i que els animals puguin córrer. El Marcelino explica que “el trec tres vegades al dia” i titlla d’insuficients les mesures que s’han pres a Andorra: “Només cal mirar les notícies d’Espanya per saber quina és la gravetat de la situació, no entenc per què no s’han pres les mateixes mesures que allà. Tothom hauria d’estar a casa perquè aquí es veuen molts cotxes amb més d’una persona a dins, per exemple.” Qui també mostrava el seu descontentament eren les persones que han traslladat la seva vida al balcó, i ho feien aplaudint de manera irònica i xiulant un jove que sortia a córrer al carrer. “Marxa cap a casa, que és el que has de fer”, cridaven des dels balcons.

I el Joan, amb la teoria ben apresa, flaquejava a la pràctica. “He sortit per agafar l’aire i estic gaudint una mica del sol, avui que es pot”, comenta assegut en un banc del passeig del riu amb la mascareta posada. “El confinament està sent complicat però suposo que ja ens anirem acostumant. S’han aplicat mesures dràstiques però és el que toca ara. Entre tots hem d’intentar alleujar la feina del professional sanitari si no volem empitjorar la situació”, remarca.

tracking