Pandèmia mundial

Les misses pels difunts se celebraran quan finalitzi la pandèmia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les misses per les persones que morin en el context de pandèmia es realitzaran “quan tot torni a la normalitat”. Així ho va indicar mossèn Pepe Chisvert, de Sant Julià de Lòria, que va explicar que durant aquests dies els difunts s’enterren directament perquè els tanatoris estan tancats. Així doncs, la cerimònia es limita al fet que els mossens es desplacin al cementiri amb la família més propera per acomiadar-se, i ho fan seguint les mesures de prevenció. D’altra banda, va apuntar que les mostres de condol s’envien de manera telemàtica.

Pel que fa al funcionament de l’església, Chisvert va detallar que ofereixen la missa de les 19.30 hores, que es fa a porta tancada, però es pot seguir per la televisió per cable de la parròquia laurediana. Durant l’ofici només hi ha l’organista i la persona que llegeix. Tot i això, les portes es troben obertes durant la resta del dia i, segons va indicar, l’església es troba ben ventilada i se segueixen les prevencions. De fet, segons va expressar, ja s’havien pres mesures abans que l’OMS declarés pandèmia el brot de la Covid-19.

Des d’Andorra la Vella, mossèn Ramon Sàrries va explicar que el temple es troba sempre obert i que, per tant, “qui vulgui entrar a pregar ho pot fer, però ha de mantenir la distància de seguretat”. A la capital no es fan misses però, segons va apuntar Sàrries, s’ha convidat els fidels a seguir les misses i que l’ofici de dos quarts de vuit de la tarda el facin des de casa seva: “Ens unim espiritualment.” D’altra banda, el mossèn va mostrar la seva inquietud per la incertesa sobre com gestionaran les comunions dels infants de cara a la primavera.

Quant al santuari de Meritxell, es troba obert durant el dia mentre que la resta d’esglésies de la parròquia només obren els diumenges i no ofereixen missa. Els temples de la Massana i Encamp també mantenen les portes tancades.

tracking