Societat

La gossera funciona en hores convingudes per als voluntaris

La gossera funciona en hores convingudes per als voluntarisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gossera i gatera nacional segueix en funcionament, però en hores convingudes pels operaris del recinte. “Les persones que vulguin venir a passejar els animals han de trucar amb antelació per demanar cita, és a dir, nosaltres els donarem una hora concreta en la qual podran venir a recollir els gossos”, va explicar al Diari Pablo Rojas, operari del centre. Així, Rojas va manifestar que els voluntaris no poden personar-se a l’interior del recinte quan vulguin, ja que “invadirien l’espai i podria arribar a esdevenir un centre de contagi del coronavirus”. I va afegir que els treballadors estan seguint al peu de la lletra les recomanacions i el decret publicat per l’executiu.

D’aquesta manera, va apuntar que si alguna persona vol venir com a voluntària a passejar un animal “s’haurà d’esperar a l’exterior de les instal·lacions, recollir l’animal de la gàbia exterior, en la qual l’haurem deixat abans que arribi, i quan hagi acabat el seu recorregut seguir el mateix procediment”. I que “no deixem que vingui més d’una persona alhora”. Tanmateix, l’operari va expressar que el protocol a seguir quan una persona troba un animal abandonat és “trucar al servei de circulació de la parròquia en la qual es trobi i ells seran els encarregats de portar-lo a la gossera”.

Per la seva banda, Josep Mas, president de Laika, va expressar al Diari que amb la propagació de la pandèmia s’estan reduint el nombre de gossos abandonats, però, d’altra banda, va considerar que la ciutadania s’està interessant pels animals per interès. “Amb el coronavirus hi ha una mena de manipulació dels animals perquè ara tothom en treu profit per poder sortir de casa, però, en la meva opinió, el fet que ara t’interessin més els animals és una forma egoista i cínica de veure’ls”, va posar en relleu. I va destacar que quan la pandèmia hagi passat “la gent tornarà a menysprear els animals i potser s’incrementaran el nombre d’abandonaments”.

tracking