TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

pandèmia mundial

Espanya destinarà 200.000 milions a ajudes per pal·liar l'impacte econòmic

L’OMS insta Europa a “duplicar o triplicar” l’esforç per contenir el brot de la Covid-19

Espanya destinarà 200.000 milions a ajudes per pal·liar l'impacte econòmic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol va anunciar ahir, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, un paquet de mesures que preveuen una injecció econòmica de 200.000 milions d’euros -quasi- per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. El líder de l’executiu, Pedro Sánchez, va exposar que d’aquesta quantitat, “la major mobilització de recursos econòmics de la història recent d’Espanya”, 117.000 milions seran “íntegrament públics” i la resta, privats.

En aquest sentit, la major part de l’aportació pública, 100.000 milions d’euros, correspondrà a una línia d’avals que l’Estat posarà a la disposició de les empreses, que permetran mobilitzar un total d’entre 150.000 i 200.000 milions si se suma la col·laboració del sector privat. A més, el consell de ministres va aprovar també avals addicionals per 2.000 milions d’euros per a les empreses exportadores, amb mecanismes àgils i que afavoreixin especialment les pimes. Pel que fa als 17.000 milions d’euros restants, l’objectiu és que vagin destinats a ajudar col·lectius vulnerables. El pla preveu dotar de liquiditat les empreses, facilitar els ajustos temporals de l’ocupació en les empreses i ajudar les famílies més perjudicades per la crisi.

“No deixarem ningú enrere”, va defensar Sánchez, “perquè l’Estat assumirà aquest xoc que significa la frenada en sec de l’economia espanyola”. La mobilització d’aquests recursos “en un molt curt espai de temps” serà un “esforç enorme”, va assenyalar el president.

La pandèmia a Europa

Una jornada més, Europa va seguir com a focus mundial de la pandèmia de coronavirus, de la qual es registren més de 31.000 casos a Itàlia, més de 11.000 a Espanya, uns 7.700 a França i 7.200 a Alemanya.

En aquest sentit, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar que Europa ha de duplicar o triplicar el nivell d’esforç per poder contenir el coronavirus, al mateix temps que va admetre el risc de ruptura en l’aprovisionament de subministraments mèdics essencials, en particular d’antibiòtics, tractaments per a la diabetis i la hipertensió, així com també per a la tuberculosi i el VIH.

Mentrestant, Itàlia, el segon país del món després de la Xina, registra ja 2.503 defuncions amb coronavirus i el nombre de casos positius és de 31.506 persones, mentre que ja s’han curat i han estat donades d’alta 2.941.

tracking