Jover considera "trist" que Escaldes critiqui que no s'aturi la construcció

El ministre ha subratllat que el Govern es mou per criteris sanitaris i ha afirmat que vol creure "que aquesta no és la posició oficial de Rosa Gili"

Jover considera "trist" que Escaldes critiqui que no s'aturi la construccióSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre Eric Jover ha respost a les crítiques fetes públiques a les xarxes pel comú d'Escaldes perquè no s'atura la construcció dins de les mesures excepcionals per frenar el coronavirus i ha manifestat que "vull creure que no és l'opinió oficial de Rosa Gili perquè hi ha hagut comprensió per entendre que s'han d'agafar mesures" des de tots els partits. Jover ha afirmat que "trobaria que és trist caure en polítiques partidistes perquè el Govern es mou amb dades" i ha remarcat que s'ha considerat que la construcció pot continuar treballant perquè s'han aturat les activitats d'atenció al públic que no són de primera necessitat i la recomanació és maximitzar la distància i les precaucions higièniques "i hem pensat que no és de risc". El ministre ha remarcat que també s'ha tingut en compte ser prudents perquè hi hagi sectors que puguin estar actius i no aturar totalment l'economia, en la primera roda de premsa de les dues que es fan diàriament per informar de l'evolució de la crisi del coronavirus que s'ha celebrat sense periodistes per prevenir contagis.

El titular de Salut ha reblat que les decisions del Govern "estan basades en evidències sobre la malaltia i en consideracions tècniques" i ha assegurat que Andorra s'ha anticipat en mesures a d'altres països veïns i que s'ha de treballar amb unió "per abordar amb més força" aquesta crisi sanitària.

NOU EXPEDIENTS PER OBRIR ESTABLIMENTS

Eric Jover ha anunciat que ahir els inspectors de Comerç i la policia van aixecar 9 actes que es convertiran en expedients sancionadors per incompliments de comerços en no respectar les limitacions d'obertura establertes als decrets de mesures excepcionals per la crisi del Covid-19.

El ministre ha explicat que el Govern es manté en contacte amb els centres comercials i botigues d'alimentació per verificar l'estat dels subministrament i la resposta dels establiments ha estat que "no hi ha problema", que l'estoc puntual havia minvat per la gran afluència de divendres i dissabte però que el sistema de proveïdors està funcionant i s'han reposat les mercaderies. Jover ha indicat que tots els negocis estan seguint les restriccions de limitar l'aforament i "estan fent molt bona tasca " per aplicar mesures per protegir els empleats i els compradors. I ha fet una crida a la població a petició dels establiments que han detectat que es fa la compra amb tot el nucli familiar junt i ha recordat que "és comprensible però s'ha de limitar i quanta menys gent es desplaci menys possibilitat de contagi hi haurà".

tracking