TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Els treballadors de la presó veuen insuficient el protocol pel Covid-19

Alerten que el centre penitenciari no té el material necessari per evitar el contagi

Els treballadors de la presó veuen insuficient el protocol pel Covid-19Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del centre penitenciari de La Comella alerten que el protocol intern per evitar el contagi del coronavirus no és eficaç i és “una pena”. A més, lamenten estar oblidats per l’executiu i demanen que es treballi en unes mesures de prevenció més estrictes i específiques per als funcionaris de la presó.

Les mesures extraordinàries que va presentar divendres passat el Govern no s’arriben a complir entre els treballadors de La Comella, segons va explicar al Diari el president del Sindicat Penitenciari d’Andorra (SPA), Jordi Fius, que lamenta no haver rebut l’atenció i la formació necessària per dur a terme el protocol per evitar la propagació del coronavirus. “Tot plegat ens ho van presentar divendres amb un power point i ja està. No ens van resoldre cap dubte i no hi ha cap comandament al centre que ens pugui atendre”, relaten els treballadors, que es queixen del fet que “ens aconsellen no donar la mà, mantenir la distància de seguretat i evitar el contacte”, però “no hi ha restriccions per utilitzar els vestidors, ni a l’hora de dinar”.

Alhora, Fius va posar en relleu que tampoc tenen el material per complir les mesures de prevenció i que el centre no està preparat per aquestes situacions: “Ens demanen que utilitzem la targeta d’identificació per obrir les portes que ho permetin, però només n’hi ha dos en tota la presó. Que desinfectem els teclats i els ratolins, però no tenim un gel desinfectant. És una pena”.

D’altra banda, denuncia que la direcció els negués la possibilitat d’anul·lar les formacions que “no són imprescindibles”, ni les intervencions que “per un mes que no es facin, tampoc passa res”. En definitiva, es queixen de no tenir un protocol eficaç ni de comptar amb material per complir-lo.

Pel que fa a la versió del Govern, el ministre portaveu, Eric Jover, va apuntar que és un moment d’excepcionalitat i va demanar als treballadors que parlessin amb els seus superiors per aclarir la situació.

LA MASSANA TANCA EL CAM Í RAL PERQUÈ NO S'HI AGLOMERIN ELS CIUTADANS QUE VAN A CAMINAR

El comú de la Massana va tancar ahir els accessos al camí ral perquè no disposa de la distància mínima recomanable. Des de la corporació van explicar al Diari que van detectar molta gent passejant per la via i com que el camí és molt estret van decidir restringir l’accés per assegurar el compliment del protocol de seguretat per prevenir el contagi del coronavirus, que una de les seves mesures és mantenir una distància d’un metre amb les persones que estan a prop. Tanmateix, van informar que només es tracta d’una mesura de prevenció i que des de la corporació confien en el sentit de la responsabilitat de la ciutadania, ja que les cintes de seguretat que s’han col·locat no poden evitar que si algú vol entrar ho faci. Així, van indicar que tan bon punt es va restringir el pas es va anar informant de la situació a les persones que no n’estaven al corrent i volien accedir-hi. I van expressar que tothom va tenir una actitud molt respectuosa.

tracking