Pandèmia mundial

Catorze positius per coronavirus i 43 pacients sospites de contagi

El ministre de Salut ha informat que hi ha 9 casos nous de persones contagiades per la Covid-19 i més de 400 contactes en observació

Catorze positius per coronavirusSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de positius per coronavirus es manté avui en els catorze casos que ha anunciat el ministre Joan Martínez Benazet al matí després dels 9 confirmats amb les proves que s'han rebut i ha explicat aquesta nit que a més hi ha 43 sospites de persones que estan pendents de l'analítica que se'ls ha fet, dels quals n'hi ha 39 aïllats a casa. Els nous positius corresponen al gendre de la padrina de 87 anys, un contacte d'aquesta família, 3 professors de l'Escola andorrana de Batxillerat de la Margineda, 3 infermeres de l'àrea d'epidemiologia del SAAS i un pacient amb patologia respiratòria crònica que es troba ingressat a l'UCI "en estat greu però estable", segons ha detallat el titular de Salut, que ha indicat que es pot dir que durant el dia ha millorat. Els altres cincs positius són la padrina de 87 anys i els dos fills, un turista de Madrid i una infermera.

El ministre ha destacat que tots els pacients evolucionen bé i ha indicat que hi ha quatre ingressats a l'hospital i els altres deu estan a casa, com també els més de 400 contactes que estan identificats i en aïllament, tot i que ha puntualitzat que "el nombre de contactes augmenta de forma molt ràpida" per cada cas positiu que es confirma. Martínez Benazet ha tornat a insistir que "l'epidèmia passarà però ha de ser de forma ordenada i per això són cabdals les mesures de restricció de mobilitat" i ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans per afrontar una crisi sanitària que és global.

El titular de Salut ha respost a algunes queixes de professionals sanitaris per falta de mascaretes que protegeixen tant al pacient com al metge i ha explicat que està especialment preocupat per preservar la salut d'aquests professionals i que entre dimecres i dijous arriben des de la Xina el tipus de mascaretes anomenades FFP2 "que protegeixen totalment" de la possible transmissió del virus en una quantitat "absolutament suficient", que ha concretat en 5.000 que es compraran per una autorització urgent que ha aprovat avui el Govern. Hi ha afegit que hi ha una ruptura mundial d'estoc de mascaretes però a la Xina n'havien fabricat més i ara les poden distribuir i ha indicat que a Andorra "no és que no hi hagi mascaretes ara és que les estem dosificant per no quedar-nos sense i els països veïns estan igual". El ministre ha destacat que els metges de capçalera ja han reorganitzat les consultes i que avui hi ha una reunió per acabar de definir el dispositiu de visites a domicili als pacients de la Covid-19 que ells han d'assumir.

tracking