Els herois invisibles

Un seguit de col·lectius estan treballant per tal que el país no estigui aturat del tot i ningú es quedi sense ni atenció mèdica ni materials de primera necessitat

Els herois invisiblesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les crisis en general i les sanitàries en particular sempre porten una cara B; la de les persones que es deixen la pell per mitigar-ne l’impacte i mantenir les cures sanitàries, els supermercats oberts, els carrers nets o que la informació arribi puntualment. Aquests herois sense capa són els que amb la seva dedicació estan contribuint a lluitar contra el coronavirus.

Metges, serveis d’infermeria, conductors d’ambulància... els professionals sanitaris del país, que són els que estan a la primera línia de front atenent tant els positius per Covid-19 com les persones que es troben confinades a l’espera de resultats a l’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell. Però no només això, amb ells hi ha tot el personal que s’encarrega de la neteja dels centres mèdics i del mateix hospital, fent que la higiene d’aquests espais sigui impecable, i tallar de soca-rel qualsevol possibilitat de contagi per contacte. Un altre dels fronts d’aquestes persones en què estan treballant per tal que ningú els falti de res és el sector del comerç de l’alimentació. El personal que està a les caixes, els reposadors, carnissers, responsables de magatzem, etc., estan fent jornades més llargues del normal per garantir els stocs i que les matèries primeres estiguin a les prestatgeries dels supermercats. Amb poques mesures de protecció, fan la seva feina amb la millor de les cares davant l’allau de compres de les darreres hores. I també els treballadors dels comuns, que vetllen perquè res s’acumuli als carrers; la policia, els banders o els serveis de circulació comunals, que s’encarreguen de vetllar perquè els tancaments decretats per Govern es compleixin. I els mitjans de comunicació, que fan arribar tota la informació als residents perquè sàpiguen què fer en tot moment.

Solidaritat

En moments complicats és quan una societat demostra la seva vàlua. I així s’ha demostrat al Principat amb iniciatives d’empreses i privats per ajudar a passar de la millor manera possible aquest confinament. El jovent de la Massana, per exemple, s’ofereix per portar les compres i medicaments a qui ho necessiti. I a través de les xarxes, es va convocar un aplaudiment als sanitaris del país. També Andorra Telecom ha obert el paquet premium als clients i FEDA flexibilitzarà els pagaments a qui ho necessiti. El que sens dubte és una mostra més que quan hi ha crisi, la gent respon.

ELS SISTEMA FRANCÈS FACILITARÀ FEINA ALS SEUS ALUMNES PER TAL QUE LA PUGUIN FER DES DE CASA

El sistema educatiu francès facilitarà tasques als alumnes dels seus centres a partir de dilluns per tal que les puguin fer als seus domicilis. Així doncs, des de la propera setmana i mentre duri el tancament de les escoles decretat pel Govern pel coronavirus, els alumnes d'aquest sistema rebran a través de correu electrònic un seguit de tasques per realitzar durant la setmana i que hauran d'enviar en un altre correu perquè les puguin corregir. Des dels centres, es demana als pares dels alumnes que estiguin al seu costat a l'hora de desenvolupar les tasques. Recalquen que "cal que hi hagi un adult al seu costat per tal que els pugui acompanyar i ajudar en el que necessitin". Finalment, un cop aquestes hagin estat enviades, el professorat les retornarà als alumnes en uns dies, per tal que aquests puguin veure els errors i els encerts. D'aquesta manera es pretén que, en la mesura del possible, es pugui seguir el curs escolar.

tracking