x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Límit de venda de tabac i alcohol i registre dels compradors

El Govern aprova un decret per restringir la venda als residents al Principat per l'efecte crida que ha detectat a la vila fronterera

Restricció a la frontera del Pas de la Casa

S'ha restringit la frontera del Pas de la Casa per a tot aquell qui no sigui andorrà

Aglomeracions de turistes al Pas de la Casa

Els turistes francesos van a comprar tabac i alcohol al Pas de la Casa

Actualitzada 15/03/2020 a les 21:54
El ministre portaveu Eric Jover ha anunciat que el Govern ha aprovat un decret que s'ha publicat aquesta tarda al BOPA que limita la compra d'alcohol i tabac davant l'elevada afluència de turistes francesos que s'ha detectat al Pas de la Casa. Jover ha assenyalat que només es podrà comprar un cartró de tabac per resident i dia i en les restriccions que s'han fet públiques al BOPA aquesta tarda es detalla que les altres compres autoritzades són una caixa de puros de 25 unitats de més de 3 grams o 500 grams de picadura de tabac. En el cas de les begudes la compra per dia s'estableix en una ampolla de litre de més de 22 graus o una de menys de 22 graus o dues ampolles de vi o espumós. El ministre ha argumentat la mesura per evitar un efecte crida perquè els establiments d'alimentació que estan oberts puguin estar aprofitant per fer més vendes d'aquests productes i ha remarcat que els establiments han de portar un registre on figuri el nom de la persona que fa la compra, la quantitat i la data i per fer l'operació s'ha d'acreditar amb documentació tenir nacionalitat andorrana o residència a Andorra.

FRONTERES OBERTES
Eric Jover ha precisat que les fronteres no estan tancades, després d'algunes informacions que apuntaven al tancament del punt d'accés al Pas de la Casa, i ha explicat que sí que s'ha encomanat a la policia que informi els turistes que arriben des de França de la situació sanitària que hi ha per la qual es demana no fer desplaçaments i evitar l'afluència al poble encampadà. Una situació que s'ha estat produint al Pas de la Casa des d'ahir dissabte i que ha provocat que els agents del cos de seguretat hagin estat "molt presents" a la vila fronterera "recordant als turistes francesos que per la situació d'emergència es recomana que no vinguin i que només hi ha comerç de productes de primera necessitat", ha especificat Jover.


VÍDEO DE L'ARRIBADA DE TURISTES

Els carrers del Pas de la Casa estan rebent turistes francesos que van a la vila a comprar tabac i alcohol als supermercats, tot i les recomanacions del ministeri de Salut de romandre a casa i sortir només per comprar productes de primera necessitat. Una usuària de Facebook comparteix el vídeo a la plataforma com a denúncia ciutadana "increïble la inconsciència d'aquesta gent (...) s'ho pren de broma i posen en risc la seva salut i la nostra" i demana el tall de la frontera francesa com a mesura. La policia andorrana ha hagut de fer diverses intervencions al Pas aquest dissabte a causa de les aglomeracions de turistes als carrers, els quals desconeixien les mesures per a limitar el perill de propagació de Covid-19.
  • #6 Fumar = Adicció
    (15/03/20 15:41)

    No estic d'acord amb aquests turistes francesos. Però els entenc perfectament. Els fumadors a França paguen 10 € per paquet. Per tant, el risc de captar o transmetre el virus és un risc que val la pena assumir. Fumar és una addicció. I les addiccions fan que la gent faci coses estúpides.

    Respondre
  • #5 Soc del pas
    (15/03/20 15:28)

    Jo soc del pas de la casa, i sento vergonya d'aquesta gent que fica en perill, a la gent per vendre 4 cartrons de tabac mes.. son uns incociens...

    Respondre
  • #4 Andenc
    (15/03/20 15:18)

    Tanqueu les fronteres

    Respondre
  • #3 Pere
    (15/03/20 13:51)

    El Pas de la Casa i el seu turisme de qualitat, són la vergonya del país.

    Respondre
  • #2 Observador
    (15/03/20 13:33)

    Quan prenguin la decisió de tancar les fronteres serà massa tard. Com en altres països.

    Respondre
  • #1 Isa
    (15/03/20 13:21)

    Tancar la frontera ya

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts