x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Només el 20% dels nens de maternal i primera ensenyança assisteixen a l'escola

Als centres de secundària hi va haver molt poca afluència, exceptuant el Lycée Comte de Foix
L'escola andorrana de batxillerat ja estava tancada ahir.

Només el 20% dels nens de maternal i primera ensenyança assisteixen a l'escola

L'escola andorrana de batxillerat ja estava tancada ahir.

F. GALINDO
Actualitzada 14/03/2020 a les 06:34
Només el 20% dels alumnes dels centres de primera ensenyança i maternal dels tres sistemes educatius van acudir ahir a classe. Malgrat que les aules encara van restar obertes ahir –el tancament generalitzat comença dilluns–, la majoria de famílies van optar per no dur els nens a l’escola seguint les recomanacions del Govern. En els centres de secundària i de segona ensenyança l’assistència encara va ser menor, exceptuant el Lycée Comte de Foix.
En aquest sentit, el Diari es va posar en contacte amb diversos centres educatius per copsar la situació en la qual es van trobar. “Dels 125 infants que tenim a l’escola, només han vingut vint, vuit de maternal i dotze de primària”, van explicar des de l’escola francesa de la parròquia de Canillo. També van exposar que estan revisant els correus i números de contacte de les famílies per poder enviar tota la informació i les mesures a adoptar i “que ningú es quedi sense saber en quina situació ens trobem i quines són les mesures”.

Des del col·legi Sant Ermengol van indicar que l’assistència va ser mínima durant la jornada d’ahir. “Hi ha molt poquets alumnes, més que res nens petits, els grans ja no han ni vingut. Tot i això, dels pocs que tenim, molts han agafat les coses i han marxat cap a casa”, van matisar. A més a més, Lluïsa Farrero, treballadora de l’associació de Mares i Pares d’Alumnes, va reiterar que “han faltat molts infants” i va exposar que les famílies estan intentant reorganitzar la seva vida, ja que “no sabem fins quan durarà el tancament dels centres educatius”. I van afegir que ahir al matí encara hi havia famílies que no sabien les mesures de contenció que s’havien pres des de l’executiu. També va posar en relleu les mesures que van prendre per gestionar la situació que es viu, com la revisió dels productes alimentaris que hi ha als menjadors escolars. “Hem estat mirant les cuines, en quin estat es troben, i en aquest sentit hem intentat retornar tota la matèria primera que ens han deixat per poder evitar que es faci malbé”.
L’escola andorrana de batxillerat de la Margineda ja estava tancada des d’ahir i també l’escola María Moliner.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts