Pandèmia mundial

“La gent arrasa als súpers”

Les grans superfícies de l’alimentació van registrar ahir llargues cues i prestatges buits, davant de l’allau de compradors que van tenir, alertats per la situació del coronavirus i per com pot acabar evolucionant en els propers dies.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La por pel coronavirus s’ha instal·lat definitivament al Principat. Durant el dia d’ahir totes les superfícies d’alimentació i les farmàcies van tenir una afluència massiva i a la vegada constant durant tot el dia. Persones al carrer esperant que s’obrissin les portes, cues de prop de quinze minuts a les caixes dels establiments, carros carregats fins a dalt i fins i tot una coneguda cadena de carn va haver d’abaixar la persiana perquè es va quedar sense mercaderia.

Especialment, en els negocis d’alimentació, els reposadors no donaven l’abast a carregar les prestatgeries. Un altre cop, els productes estrella, que no faltaven en cap dels carrets de compra, eren l’arròs, la pasta de tot tipus, els llegums, tant en conserva com secs, i també les llaunes en conserva de peix, especialment les de tonyina.

Una altra de les situacions que es van veure ahir, i que seran força quotidianes mentre duri les mesures del coronavirus, és veure les caixeres de l’Andorra 2000 amb uns guants blaus d’allò més cridaners. Les mesures de prevenció es van implantant entre el personal que està de cara l’atenció al públic i, de la mateixa manera, es comencen a veure els primers clients amb mascaretes d’un sol ús.

Una menció especial mereix la carn. Una coneguda cadena lleidatana que en té de totes les tipologies, se li buidaven les prestatgeries a una velocitat molt més alta de la que el personal de les botigues podia omplir. El pollastre, la vedella, el porc o el xai omplien carros sencers. A les cues de caixa, les clientes comentaven animadament la situació. I una de les senyores afirmava que “tan aviat com arribi a casa, em posaré a cuinar plats per guardar la carn, perquè totes aquestes safates no m’hi caben pas al frigorífic”. Aquesta mateixa cadena, a la seva botiga d’Andorra la Vella, havia traslladat tres camions amb existències, i als volts de les 12 del migdia, les botigueres explicaven que “ja n’havien buidat un i mig”. Fins i tot, algunes de les clientes no deixaven que les treballadores de la casa reposessin els productes. El resultat de tot plegat? La botiga avui ja no obre perquè s’ha quedat sense material.

Una altra de les problemàtiques d’un dels altres hipermercats era com aconseguir un carro. Fins al punt, que alguns clients havien forcejat per tal de fer-se amb un que quedava lliure quan el seu usuari treia el darrer paquet de dins. Dit d’una altra manera, la gent feia cua, al costat de la caixa de qui volia pagar, per tal de poder agafar el carro o la cistella que estaven buidant, arribant a discutir-se per aquesta situació poc o gens habitual.

De fet, la imatge es va anar repetint en totes les grans superfícies especialitzades en l’alimentació. Malgrat que fonts properes a les mateixes van informar al Diari que hi havia estoc de sobres als magatzems, caldrà veure com evoluciona la pandèmia del coronavirus a Andorra per veure si les previsions la poden acabar resistint.

les farmàcies

Pel que fa a les farmàcies, s’hi han format cues dignes de qualsevol botiga en període de rebaixes. El que més es demanava eren les mascaretes i els desinfectants, tant l’alcohol amb gel com l’antisèptic. Però, a més a més, començaven a proliferar demandes d’antitèrmics, especialment els de caràcter infantil “per si de cas fan falta”.

Sigui com sigui, la febre de l’acumulació s’ha apoderat de part de la població resident del Principat, per por als tancaments de comerços. Una situació, pel que fa a l’alimentació i a les farmàcies, que no s’ha donat ni en els moments més durs de la crisis pel coronavirus a Itàlia.

“La gent arrasa als súpers”

tracking