Afers socials

Les famílies volen més participació en el pla d'acció contra les addiccions

L’Associació per la defensa del jovent en risc demana un calendari de treball

Les famílies volen més participació en el pla d'acció contra les addiccions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La taula interministerial creada per impulsar accions contra la problemàtica del consum de drogues entre els joves va trobar-se ahir amb les associacions implicades en aquesta lluita. La recentment creada Associació per la defensa del jovent en risc d’Andorra va demanar poder disposar d’un calendari de treball, dels ordres del dia de futures trobades i també tenir accés al projecte de Centre de Reeducació Intensiva (CREI) que s’habilitarà a l’edifici de l’antiga residència geriàtrica Solà d’Enclar. Tot plegat amb la voluntat, va indicar la seva presidenta, Sandra Cano, de poder aportar propostes. “Volem treballar des de la informació, no des de la desinformació”, argumentava, per exemple, per justificar per què demanen disposar del projecte del CREI. Ahir, des de l’entitat ja es va insistir en la necessitat d’aportar més propostes d’oci al jovent –com ara les esportives– i també la d’impulsar una oferta educativa que aposti per la formació en oficis “perquè aprendre un ofici pot ser una sortida per a aquest jovent”.

El Govern els va exposar les mesures ja anunciades, l’increment d’efectius policials als entorns de centres educatius i d’aquells indrets de concentració del jovent i l’actualització del Pla Nacional de Drogues. Cano va valorar satisfactòriament la reunió i malgrat que la secretària d’Estat de Salut es va absentar per qüestions d’agenda, “ens han assegurat que podrem tenir una trobada amb ella”.

També valoren “molt positivament” aquest primer contacte des de l’associació Fills d’Andorra. “Hi ha la voluntat de posar fil a l’agulla tant des de la part política com des de la part tècnica”, va assenyalar Carles Perea, membre de l’entitat, que també va valorar que s’estiguin plantejant fórmules transversals per actuar atès els diferents àmbits que implica la problemàtica.

tracking