Successos

Desallotjats fins a nou avís els veïns del bloc afectat pel foc

Se’ls ha facilitat de manera provisional llits d’hotel mentre hi hagi risc d’intoxicació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de l’immoble que es va cremar ahir a la tarda a Sant Julià de Lòria no podran tornar al seu domicili fins que les autoritats ho diguin, ja que el foc, que es va escampar pel celobert, va afectar tot el bloc. A canvi, el Govern i el comú de Sant Julià els va posar a disposició una sèrie d’hotels per passar la nit fins que no puguin tornar a casa. Així ho va confirmar l’oficial del cos de bombers, que va destacar que l’incendi va ser greu i que va afectar cinc persones que van necessitar atenció mèdica per inhalació de fum. El servei de bombers va rebre l’alerta al voltant de les tres de la tarda i van mobilitzar fins al carrer Lòria un total de set efectius repartits en un camió de salvament, un d’extinció de foc i un vehicle de suport.

La primera actuació va ser el rescat de les cinc persones que hi havia dins del bloc atrapades pel fum, d’entre les quals dos homes de 58 i 51 anys i dues dones de 47 i 52, que van ser traslladades a l’hospital d’urgència, però que van ser donades d’alta al llarg de la tarda. La cinquena persona també va ser atesa al lloc dels fets però no va necessitar acudir al centre sanitari. El salvament es va fer de tres persones a través de la finestra gràcies al camió escala, i de dos, per les escales. Un cop tothom va estar fora de perill els set efectius van procedir a l’extinció del foc, que es va escampar a dos pisos més i van quedar greument afectats. Les flames van cedir després de 40 minuts, però el cos va estar durant tota la tarda ventilant la zona per evitar la concentració de monòxid de carboni i altres gasos perjudicials.

Segons van explicar els mateixos bombers, el foc s’hauria originat a la cuina i hauria estat accidental, però van alertar que va quedar tot tan afectat que va ser difícil esbrinar-ne la causa.

El Govern i el comú de Sant Julià van oferir als veïns evacuats places en diferents hotels i apartaments davant del risc d’intoxicació per fum, però l’edifici no va patir cap dany estructural.

tracking