Relacions internacionals

Andorra negocia amb Alemanya i Suïssa per evitar la doble imposició

Les converses estan en una fase inicial i es preveu que s’allarguin els propers mesos

Andorra negocia amb Alemanya i Suïssa per evitar la doble imposicióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha iniciat converses amb els seus homòlegs alemany i suís per tal de bastir amb cada país un conveni de no doble imposició, per evitar la càrrega doblada en matèria tributària per als ciutadans de cada un dels territoris sobirans. Fonts pròximes al ministeri de Finances van dir al Diari que “és important destacar que es continua eixamplant la xarxa de convenis per evitar la doble imposició. Aquest fet és una prioritat per al Govern”.

Amb els que es troben més avançades les negociacions són Bèlgica, Hongria i els Països Baixos. Amb aquests tres estats, les converses per tal de poder establir els respectius convenis estan ben encarrilades i Govern preveu que no s’allarguin. Tanmateix, les mateixes fonts van comentar que “les negociacions sempre són imprevisibles, i en algun punt sempre pot ser més complicat i provocar que s’alenteixin”.

No obstant això, des del ministeri de Finances són optimistes i afirmen que “es tracta d’una qüestió de cabdal importància” i van afegir que “el procés d’obertura econòmica que estem desenvolupant passa també perquè empreses o particulars, des d’Andorra, puguin dur a terme la seva activitat econòmica internacionalment”.

Aquestes cinc negociacions obertes per evitar la càrrega tributària, totes en diferent fase, en el moment de cristal·litzar-se se sumarien als vuit convenis de no doble imposició que ja té vigents el principat amb els estats de França, Luxemburg, Espanya, Portugal, Liechtenstein, Malta, els Emirats Àrabs Units i Xipre.

tracking