TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Mor l'accidentat a la via ferrada d'Enclar

La víctima, de nacionalitat argentina i 33 anys, es va fer greus traumatismes en caure d’una vintena de metres

Mor l'accidentat a la via ferrada d'Enclar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’home de 33 anys que va resultar ferit de gravetat divendres en caure d’una via ferrada a Sant Vicenç d’Enclar va morir a l’hospital passades les 10 de la nit. El temporer, de nacionalitat argentina, no va poder passar la nit i va traspassar a causa de les greus ferides internes que va patir després de relliscar i caure entre 15 i 20 metres. Així ho va informar ahir l’hospital abans de traslladar el cos fins la funerària, on esperen rebre la família, que decidirà durant les pròximes hores si enterrar-lo al Principat o expatriar-lo a l’Argentina. La identitat del difunt es desconeix, el que sí que va avançar la policia és que era un temporer argentí que estava fent els tràmits per obtenir els documents de residència.

Els fets van tenir lloc divendres a la tarda, quan el difunt, amb un company, van decidir anar fins a Sant Vicenç d’Enclar. Un cop a dalt, però, suposadament haurien decidit tornar ràpid per evitar el temporal de neu que queia i van optar per baixar per la via ferrada que hi ha la zona sense cap tipus d’equipament especial. Quan ja estaven per la part baixa de la travessa, el noi hauria perdut l’equilibri, relliscat i caigut d’una alçada d’entre 15 i 20 metres.

L’amic que l’acompanya va baixar ràpid a la base i al veure que estava inconscient i no tenia cap telèfon disponible, va córrer a buscar una persona pròxima per trucar als serveis d’emergències i demanar ajuda.

La primera alerta la van rebre els bombers al voltant de les 17.30 i van mobilitzar dos efectius fins al carrer dels Barrers, a prop de l’església de Sant Vicenç d’Enclar, amb dos cotxes. En un primer moment, els sanitaris no van avançar un diagnòstic gaire greu més enllà de cops al cap i contusions, però tot i així es va optar per demanar un helicòpter. Les condicions, cada vegada més adverses per la nevada, van fer que hagués d’intervenir la secció de muntanya dels bombers per fer el trasllat fins a l’hospital. Allà se’l va ingressar d’urgència en un estat molt greu, amb múltiples politraumatismes arreu del cos.

Al final, l’home va acabar morint a les 22.30 a la Unitat de Cures Intensives a causa de les greus ferides que es va fer. El pronòstic que van avançar els metges era molt greu, es temia per la seva vida. En funció de l’evolució que seguia i si podien estabilitzar-lo, l’objectiu era traslladar-lo als hospitals de referència a Barcelona o a França, però els metges no van poder fer res per salvar-lo.

tracking