Ocupació hotelera

Turistes asiàtics cancel·len les reserves d'estiu a causa del coronavirus

El president de la UHA, Carles Ramos, manifesta que no hi ha incidència immediata però sí que n’afecta alguna per d’aquí uns mesos

Turistes asiàtics cancel·len les reserves d'estiu a causa del coronavirusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Unió Hotelera (UHA), Carles Ramos, va indicar al Diari que “hi ha grups de turistes asiàtics que han cancel·lat alguna de les reserves que tenien fetes per a la temporada d’estiu pel coronavirus”. Tanmateix, el president de la UHA va explicar que “ara mateix, no tenim cancel·lacions per les estades que s’han de produir de manera imminent”. Aquesta mateixa situació la va reafirmar la presidenta d’Autèntics Hotels (AHA), Cristina Canut, que va dir que “tenim alguna cancel·lació puntual, però res que se surti de la normalitat”, tot i que va afegir que un dels hotels ha tingut una cancel·lació per la darrera setmana de març, d’alguns grups “que anaven al campionat UNSS Ski”.

Quant a la possibilitat que hi hagi hotels que estiguin tancant o bé que es plantegin tancar ben aviat, Ramos va dir que “a la Unió Hotelera no ens consta que hi hagi cap establiment que s’ho estigui plantejant ni tampoc que s’estiguin tancant hotels”. En la mateixa direcció es va expressar Canut, que va dir que “no tinc coneixement que aquesta situació s’estigui produint” i tot seguit va afegir que “no hi ha alarmisme, tenim reserves”.

Sobre l’impacte que ha tingut la fallida de Thomas Cook en les diferents reserves, Ramos va manifestar que “pensàvem que tindria un efecte molt més fort del que finalment hi ha hagut”. Pel que fa a l’origen dels clients que han substituït els turistes britànics que portava la turoperadora fallida, el president de la UHA va explicar que “les baixes que hem tingut les hem pogut cobrir amb turistes que han vingut des de Catalunya, des d’Espanya i amb clients provinents del mercat rus en menor mesura, però que han suposat un important creixement”. Pel que fa a l’AHA, Canut va comentar que “Thomas Cook no era un dels nostres principals operadors, per tant, la fallida no ens ha afectat en gran mesura. Nosaltres treballem amb altres turoperadors”.

Finalment, i sobre l’ocupació hotelera del mes de febrer, Ramos va destacar que “l’ocupació mitjana i el preu mitjà han pujat bastant. Tot i haver estat un febrer més calorós del que és normal, les reserves i l’ocupació han augmentat. Estem molt contents”.

Per la seva part, Canut va destacar que “ara ha nevat, i malgrat que hem tingut altes temperatures al febrer, estem a plena ocupació”. Per a les perspectives fins a Setmana Santa, Canut va afegir que “aquesta nevada ens arribarà fins a les vacances. No estem gens preocupats, al contrari, estem molt contents”.

CRIDA PERQUÈ ELS SANITARIS NO PARTICIPIN EN CONGRESSOS

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va actualitzar ahir la informació sobre el coronavirus i va demanar als professionals sanitaris que no viatgin ni participin en congressos o seminaris mèdics internacionals per tal de preservar el capital mèdic. Una mesura que no cal que s’apliqui en altres àmbits. El Principat es troba en la fase 1 de la malaltia i “no hi ha risc” perquè no és un focus de contagi ni hi ha transmissió comunitària. Tot i això, s’estan preparant protocols per si s’arribés a la fase 2 (transmissió comunitària) o 3 (circulació oberta de l’epidèmia). És per això que va convidar els turistes a “venir i envair les pistes d’esquí, que a més hi ha molta neu”. També va celebrar que les mesures per a la contenció i el control de la malaltia en els contactes estigui sent favorable. Així mateix, va assegurar que el noi diagnosticat va rebre ahir el primer resultat negatiu i s’espera que avui o demà rebi el resultat de la segona prova i pugui tornar a fer vida normal. Per contra, es va aïllar una noia resident de 20 anys, companya del noi diagnosticat i confinada al domicili, al presentar símptomes. A hores d’ara segueix pendent del resultat de les proves. Quant a la reunió que va mantenir amb el ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, va detallar que majoritàriament van parlar del coronavirus. Malgrat tot, també van posar sobre la taula la possibilitat que els pacients de l’Alt Urgell puguin rebre més prestacions mèdiques a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Martínez va assegurar que hi ha una “excel·lent predisposició” per signar un conveni marc que ho permeti.

Turistes asiàtics cancel·len les reserves d'estiu a causa del coronavirus

tracking