Justícia

Rossell demana “unitat” per lluitar contra les drogues

El ministre diu que “és una qüestió que ha existit sempre” i reclama implicació dels familiars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, creu que el consum de drogues entre els menors és un problema que sempre ha existit i demana “unitat” entre les famílies, els centres educatius i el Govern per aturar una xacra social. Ho va fer ahir a la presa de possessió de la nova fiscal adjunta, Elisabeth Puente Peregrina, que va tenir lloc a la Casa de la Vall, on va destacar que l’objectiu del Govern és acabar amb la venda de drogues a les escoles i que per això s’ha demanat a la policia que es mobilitzin tots els efectius possibles per aturar aquestes pràctiques: “Hem volgut destinar un esforç suplementari de més controls policials en aquestes zones perquè és evident que és un tema important”, va dir.

Alhora, davant les demandes que es van efectuar des del cos de policia demanant més efectius per poder dur a terme una feina acurada i no deixar de costat altres problemàtiques del país, Rossell va voler enviar un missatge de tranquil·litat i va avançar que amb les vuit noves places que s’obriran durant aquest 2020, s’hauria de solucionar el problema: “És lògic que diguin que els falten efectius, però aquest any es cobriran vuit noves places que ajudaran que el cos tingui els policies que necessita.”

Tanmateix, el ministre va destacar que la problemàtica de les drogues ve de lluny i si es vol combatre, s’ha de fer un front comú entre tots els agents socials relacionats per intentar conscienciar i informar dels greuges que provoca: “És una qüestió que ha existit sempre. Tot plegat no és només una cosa de Govern, s’han d’aportar idees i ajudes des dels pares, familiars i escoles.” A més, va advertir que les solucions no venen només “de la policia i de fer política reactiva”, sinó que és un tema de societat en què tothom hauria de col·laborar.

Manca de personal a la Batllia

El president del Consell Superior de Justícia, Enric Casadevall, va alertar del problema que hi ha a la Batllia amb la manca de personal. És per això que va anunciar la sortida de dos edictes més que, amb els tres que ja van sortir al BOPA, haurien de pal·liar la falta de batlles: “El que ens falta és gent amb vocació. Ara obrim tres llocs de batlle i en les pròximes setmanes en treurem dos més. No és fàcil a dia d’avui el món de la justícia per la pressió que patim, estem vigilats i bombardejats per tots llocs.” Rossell va aplaudir la iniciativa, però va destacar que no és més que una solució a llarg termini: “Les dues noves places no resoldran automàticament el problema perquè fins que no es presentin els nous aspirants, superin el període de prova i puguin obtenir les places, passarà un temps considerable.”

Durant l’acte, Rossell també va parlar sobre l’afer dels notaris i el cessament d’Estañol i va destacar que des de l’executiu s’està estudiant per la via judicial el nou escrit que va presentar acreditant l’incapacitat: “Ell demanava que se’l cessés per incapacitat i no va quedar acreditat. Ara, ha presentat un nou escrit en què certifica aquesta incapacitat i el que estem fent és estudiar-ho a nivell jurídic.”

Dones en la justícia

Pel que fa a la presència de dones a la justícia, Casadevall va posar molt d’èmfasi en el seu discurs en el paper de la dona en el món judicial. Ho va fer arran dels guardons que va atorgar el Govern dijous passat a les empreses que segueixen de manera més fidel els plans d’igualtat: “En el món de la justícia, entre el 80 i el 85% són dones. És una xifra molt important i el que hauríem de fer és analitzar el perquè no rebem aquests guardons.”

ELISABETH PUENTE JURA EL CÀRREC COM A NOVA FISCAL ADJUNTA DE L'ESTAT

ANDORRA LA VELLA. El Consell Superior de la Justícia (CSJ) va organitzar ahir la presa de possessió de la nova fiscal adjunta, Elisabeth Puente, que es va llicenciar el 2011 i que des de l’any passat feia pràctiques al ministeri públic. La nova fiscal adjunta va enviar un missatge d’unió i va sol·licitar vocació a tothom qui vulgui entrar a la justícia.

Rossell demana “unitat” per lluitar contra les drogues

tracking