Salut

El servei d'atenció a la dona rep les dues primeres visites

Martínez Benazet fa balanç de la primera setmana de funcionament

El servei d'atenció a la dona rep les dues primeres visitesSFGA / C.ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Integral d’Atenció a la Dona (SIAD) es va posar en marxa dilluns però ja s’han concertat les primeres visites. Segons va indicar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, dues dones han requerit el servei durant aquesta primera setmana de funcionament. El SIAD va néixer amb l’objectiu de convertir-se en un espai públic d’informació i assessorament per a les persones que necessitin orientació en matèria de salut sexual i reproductiva, especialment en els casos en els quals es vulgui dur a terme una interrupció voluntària de l’embaràs. L’assistència que proporciona el servei és de caràcter individualitzat, gratuït i confidencial.

Tot i que es responen a diverses consultes, el servei es va crear de manera específica per a persones que decideixin avortar. En aquest sentit, la funció de les llevadores que formen part del SIAD serà proporcionar la informació i fer un acompanyament de les dones en els moments previs i posteriors a l’avortament, sempre sense interferir en la decisió de la dona que vulgui dur a terme la interrupció de l’embaràs.

Una intervenció que, en cas de portar-se a terme, hauria de sufragar la mateixa dona. Tot i això, el cap de Govern, Xavier Espot, ha recalcat en diverses ocasions que les persones que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica “derivades o no de la interrupció de l’embaràs” podran optar a ajudes del ministeri d’Afers Socials.

El servei és rotatori però en els casos en què les dones no es puguin desplaçar, hi haurà una llevadora que oferirà una atenció domiciliària.

tracking