Salut

Aïllada una resident de 20 anys a l'hospital amb símptomes de coronavirus

Govern ha publicat a les xarxes socials una imatge amb la informació bàsica sobre el Covid-19

Salut demana al personal sanitari no participar en congressos internacionalsTwitter Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una noia resident de20anys ha estat aïllada avui a l'hospital de Nostra Senyora de Meritxell amb símptomes de grip que podrien correspondre a coronavirus, segons ha fet saber elSAASa través de les xarxes socials. La jove ja estava en vigilància al domicili perquè pertanya l'entorn del noi que va donar positiu per coronavirus després d'un viatge a Milà i romandrà ingressada fins a tenir els resultats de les analítiques. Actualment, la jove és l'únic cas pendent de diagnòstic que hi ha a l'hospital, després que ahir els dos casos sospitosos donessin un resultat negatiu al contagi alCovid-19.

El Govern també ha fet pública una imatge a través de les xarxes socials amb la informació bàsica sobre el coronavirus. La guia explica que els símptomes són tos, febre i dificultat respiratòria i que es transmet per viesrespiratòries, així com les actuacions que s'han de fer si s'ha viatjat a una zona de risc o si s'ha estat en contacte amb un cas confirmat de coronavirus.

Precaució del personal sanitari

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat aquest matí que s'ha demanat als professionals de l'àmbit sanitari que no participin en congressos internacionals "per preservar el capital humà" i evitar contagis de coronavirus, tal com estan fent molts països. El ministre ha reiterat que al Principat no hi ha transmissió comunitària del Covid-19 i per tant ha destacat que no hi ha cap risc perquè vinguin turistes al país, perquè Andorra es troba en la fase 1, la de contenció de la malaltia, perquè no ha aparegut cap focus d'infecció.

Martínez Benazet ha fet una compareixença per actualitzar l'afectació del virus provenent de la Xina que manté un jove de 20 anys en aïllament a l'hospital com a únic cas confirmat al Principat. Martínez Benazet ha anunciat que l'última analítica que se li ha fet a aquest pacient ja ha donat negatiu a coronavirus i ha afegit que avui se li farà una extracció i s'espera que el resultat torni a ser negatiu i que entre demà i diumenge pugui tenir l'alta.

Dues sospites descartades

Els dos pacients que dimecres van ingressar a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell en fase d’aïllament per sospita de coronavirus van donar negatiu a les proves i, per tant, van rebre l’alta ahir. Tot i això, segons va informar el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) a través de les xarxes socials, les dues persones continuaran en aïllament domiciliari fins a complir els 14 dies des de l’últim contacte amb un pacient que ha donat positiu.

El primer dels casos aïllats va ser el d’una dona resident, de 31 anys, que ja estava en fase de confinament domiciliari, ja que havia viatjat al nord d’Itàlia i a la tornada va compartir vol amb una persona que va donar positiu per Covid-19 a Catalunya. Seguint el protocol, es va activar el procediment i una ambulància la va anar a buscar a casa per portar-la a l’ala de l’hospital preparada per rebre els casos de coronavirus i deixar els contagiats en fase d’aïllament. El segon dels casos va ser el d’un jove de 20 anys també resident al Principat. Aquest era una de les 12 persones que havien estat en contacte amb el cas positiu de coronavirus a Andorra i que també es trobava en fase de monitoratge. El primer positiu de coronavirus és un estudiant de la Universitat d’Andorra i algunes de les persones que s’han aïllat són estudiants.

Els dos casos sospitosos de tenir coronavirus donen negatiu i reben l'alta mèdica

tracking