educació

El grup Planeta impulsa una nova universitat privada

Serà totalment ‘online’ i vol iniciar les classes el proper mes d’octubre

El grup Planeta impulsa una nova universitat privadaSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CEO de Planeta Formación y Universidades, Carlos Giménez, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, van presentar ahir conjuntament la Universitat Carlemany, un nou centre d’ensenyament superior que serà plenament online i que el capital amb què es portarà a terme és 100% del grup Planeta.

Tal com va explicar la ministra Vilarrubla, els contactes per tal de poder fer aquest nou centre van iniciar-se el 2015 i va afegir que “ara ja han obtingut la llicència per poder tirar endavant el projecte educatiu”. En aquest mateix sentit, Giménez va dir que “vull agrair el suport de la ministra en tota la tramitació”. Sobre el desenvolupament que tindrà la Universitat Carlemany a partir d’ara, el CEO de Planeta Formación va dir que es desplegaria “de manera progressiva”.

Pel que fa al projecte educatiu, i malgrat no facilitar gaires dades, Giménez sí que va dir que voldrien oferir titulacions en educació, tecnologia o sostenibilitat i energies renovables. En aquest punt, també van destacar que “s’oferiran titulacions oficials en el marc educatiu europeu. La intenció és que hi hagi bàtxelors, màsters i fins i tot doctorats. Tot i que serà progressiu”.

Parlant pròpiament de la Universitat Carlemany, Carlos Giménez va explicar que “tenim la intenció que es puguin iniciar les classes el proper mes d’octubre”, i va confirmar que els programes que s’oferiran seran “100% online, per tal que als nostres estudiants els sigui fàcil poder compaginar els estudis i la feina”. A més a més, va afegir que “en els nostres estudis hi haurà competències transversals comunes com són l’emprenedoria, el lideratge o les competències digitals, que pensem que han de formar part de tots els plans d’estudi”.

Sobre l’estructura de la Universitat Carlemany al Principat, Giménez va explicar que “hi haurà el rectorat aquí, a Andorra, i el rector serà andorrà. La majoria de l’equip també volem que sigui del país”. De cara als objectius que es pretenen aconseguir, tot i no voler fixar fites, el CEO de Planeta Formación va dir que “ens agradaria comptar amb uns 1.500 o 2.000 estudiants d’aquí a dos anys”. Finalment, van confirmar que en els propers mesos presentaran els diferents plans d’estudi perquè siguin avaluats pel ministeri i l’Agència de Qualitat.

tracking