Justícia

La Batllia admet a tràmit la petició per recusar Alberca i Aguado

La secció administrativa accepta la demanda presentada per Joan Pau Miquel i un grup de processats de la causa BPA contra la decisió del Consell Superior de la Justícia

El CSJ rebutja la recusació de les defenses contra el fiscal generalARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Batlles de la secció administrativa ha admès a tràmit la demanda de Joan Pau Miquel i un grup d'acusats en el cas BPA contra la decisió del Consell Superior de la Justícia (CSJ) del desembre passat de no apartar del procediment al fiscal general, Alfons Alberca, i al fiscal adjunt, Borja Aguado, per mantenir una reunió amb els consellers generals que preparen la modificació de la llei de blanqueig. La Batllia fa pública l'inici del procés perquè es puguin afegir "les persones que tinguin interès directe per presentar-se com adherents" a la demanda acceptada el 17 de febrer, segons es publica avui al BOPA.

Els lletrats d'un grup de processats per la causa BPA van demanar la recusació dels fiscals en entendre que havien d'haver informat a la Síndica general de la trobada i que en la reunió es podrien haver acordat el contigut de les modificacions de la normativa. El CSJ va rebutjar la petició al·legant que el fiscal forma part del procés, en representació dels interessos generals, i que va ser iniciativa dels parlamentaris mantenir la trobada per conèixer el parer del ministeri públic.

La petició de recusació va arribar al Tribunal Constitucional que va rebutjar el recurs d'empara argumentant que els demandants havien d'esgotar la via administrativa que ara han iniciat.

tracking